Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery

Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 12 obrázků
Oscar Isaac chválí hrubý sestřih filmu a hlásí, že se štáb příští měsíc vrátí do Evropy. A kdy uvidíme první záběry z filmu?

Duna si stále pevně drží datum prosincové premiéry a zatím to nevypadá, že by příběh hrdinného mladíka Paula Atreida na planetě Arrakis potkalo odložení. Než sci-fi Denise Villeneuvea přijde do kin, bude to ještě půl roku trvat, ale čekání by nám mohly zkrátit první záběry, které by se měly objevit při obnovené premiéře Inception. Sci-fi thriller Christophera Nolana slaví desetileté výročí a 17. 7. nahradí v amerických kinech jeho novinku Tenet, která byla odložena na 31. 7.. Těžko říct, jestli se Duna předvede s kratičkým teaserem nebo bude na záběry sdílnější, přesto budeme doufat, že si najdou cestu na internet. Nové záběry by mohl nabídnout i zmiňovaný Tenet, Wonder Woman 1984 a poprvé také Godzilla vs. Kong.

Další zprávou, která se týká Duny, jsou plánované dotáčky. Ty proběhnou v polovině srpna, kdy se štáb vrátí do maďarské Budapešti. Oznámení přišlo od Oscara Isaaca, jenž ve filmu hraje vévodu Leta Atreida, otce Paula. Isaac viděl hrubý sestřih filmu, který podle jeho slov vypadá doslova úžasně a nešetřil slova chvály na režiséra Villeneuvea. To bychom mohly brát jako dobré znamení, že režisér opět nešlápl vedle a natočil další skvělý snímek, ale počkejme si raději až na premiéru.

Než se na internet dostane první upoutávka, máme pro vás video z filmové verze z roku 1984 a dole v galerii všechny fotky, co byly dosud zveřejněny k chystané nové verzi.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroje:Slash FilmDeadline

Galerie: 13

Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu Duna: Dosavadní sestřih je skvělý, přesto se herci vrátí před kamery | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest