Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony

Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Dinosauři se brzy vrátí před kamery. Jurský svět 3 má co dohánět.

Ačkoliv restart produkčních prací je ve Velké Británii oficiálně již nějakou dobu povolený, studia zpravidla nechtěla prozatím riskovat a natáčení drahých blockbusterů se doposavad nerozeběhla. Situace se však začíná měnit, když studio Universal Pictures oznámilo, že v červenci bude nakopnuto natáčení dinosauřího dobrodružství Jurský svět 3 (Jurassic World: Dominion). Práce budou probíhat s důrazem na extrémně přísná bezpečnostní a zdravotní opatření, což přinese štábu a všem zainteresovaným pravděpodobně celou řadu starostí a práce navíc. Leč není nač čekat, očekávaný snímek Colina Trevorrowa se musí dokončit, aby se harmonogram nerozpadl totálně. Dle plánu by mělo vše vypuknout v areálu Pinewood Studios 6. července 2020. Trevorrow má prý zatím za sebou pouhé čtyři natáčecí týdny z plánovaných dvaceti.

Jak bylo řečeno, Velká Británie stanovila jasné podmínky, při jejichž splnění je možné filmovat. Seznam nařízení zahrnuje povinné testování štábu a hereckého ansámblu, včetně každodenního měření teploty. Dodržovat se má v daných případech bezpečná vzdálenost, v areálu mají být rozmístěny desítky dezinfekčních spotů a umyvadel. Všude musí být kontinuálně udržována čistota a veškeré vybavení neustále dezinfikováno. Štáb si také projde koronavirovým školením s tím, že kupříkladu týmy zařizující kostýmy a líčení budou speciálně doškoleny. Přirozeně těch dílčích nařízení je mnohem více, přičemž se většina z nich týká testování, hygieny a alternativních pracovních postupů. Universal údajně investuje do procedur spojených s bezpečnostními protokoly a testováním pět milionů dolarů, což rozhodně není zanedbatelná částka.

Jurský svět 3 režíruje Colin Trevorrow, scénář společně s ním píše Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrátí Chris Pratt a Bryce Dallas Howard, které doplní Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 10. června 2021.

Zdroje: SlashFilm, Collider

Foto: Universal Pictures

Galerie: 5

Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony | Fandíme filmu Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony | Fandíme filmu Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony | Fandíme filmu Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony | Fandíme filmu Jurský svět 3: Natáčení bude extrémně opatrné, bezpečnost vyjde na miliony | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu