Scenárista Star Wars: Ignorujte jednotlivé příběhy dle libosti, stejně je to celé smyšlené

Scenárista Star Wars: Ignorujte jednotlivé příběhy dle libosti, stejně je to celé smyšlené | Fandíme filmu
Lucasfilm
Podle jednoho z tvůrců oficiální kontinuity Star Wars si může každý fanoušek sám rozhodnout, které příběhy bude brát jako kanonické.

V rámci celé značky Star Wars se dá najít obrovská řada témat, kolem kterých se mezi fanoušky strhly tvrdé diskuze a které z jejich strany vyvolaly silně negativní odezvu. Jedním z těch nejkontroverznějších kroků bylo pak bezpochyby rozhodnutí společnosti Disney ustanovit pro značku nový kánon (tj. události, které oficiálně patří do historie celého světa a všechny nové příběhy by je teoreticky měly respektovat) a udělal tlustou čáru za dosud uznávaným "rošířeným světem". Z minulosti se tak nadále respektovaly prakticky jen celovečerní filmy a animované seriály a všechno ostatní bylo označeno za tzv. "Legendy". Tím do jisté míry podle mnohých fanoušků zahodily (nebo vyloženě znehodnotily) dekády komplexního budování hvězdného vesmíru. 

Celé téma i po letech dodnes napříč celým fandomem vyvolává značné emoce. Nedávno se k němu tedy rozhodl vyjádřit Matt Martin, člen Lucasfilm Story Group - skupiny, která se stará právě o dodržování kánonu napříč všemi filmy, knížkami, komiksy atd. Podle něj by rozhořčení fanoušci jednoduše měli brát věci s nadhledem. To, co do kánonu patří a co ne, prý sice určuje, jaké příběhy se budou vyprávět do budoucna, nutně to však nediktuje jednotlivým fanouškům, jak přesně si mají příběhy ze světa Hvězdných válek užívat. Takže ačkoliv je nutné oficiálně kánon určit pro to, aby dějové linky dávaly smysl, každý fanoušek si může sám pro sebe libovolně určit, co se podle něj v předaleké Galaxii stalo a co se nestalo - všechno to je stejně vymyšlené.

Souhlasíte s Martinovým názorem? Jsou osobní preference tím nejlepším měřítkem? Nebo jste radši, když je ve fiktivních světech všechno pevně dané autory?

Zdroj: Twitter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu