Dracula: V nové verzi nebude upír tak romantizovaný, jak bývá v Hollywoodu zvykem

Dracula: V nové verzi nebude upír tak romantizovaný, jak bývá v Hollywoodu zvykem | Fandíme filmu
Netflix
Režisérka by chtěla věrně zadaptovat původní předlohu Brama Stokera.

Studio Universal se už po několik let snaží nakopnout své snímky, které vyprávějí novodobé příběhy klasických filmových monster. Poté, co došlo ke kolosálnímu neúspěchu plánovaného propojeného vesmíru Dark Universe, se strategie změnila a společnost se začala zaměřovat na menší samostatné horory. První vlaštovkou byl tento rok Neviditelný, který se těšil překvapivému úspěchu. V současné době se tedy pracuje na dalších podobně střižených filmech, které se ho budou snažit napodobit. Jedním z nich bude i zbrusu nová podoba klasického Drákuly.

V jednu dobu se spekulovalo, že by se nového příběhu legendárního upíra mohl ujmout režisér Neviditelného, Leigh Whannell, nyní však již víme, že se o film postará režisérka Karyn Kusama (Jennifer’s Body). Ta aktuálně promluvila o tom, jak s postavou vlastně hodlá naložit.

Podle všeho to vypadá, že se můžeme oproti většině předešlých snímků těšit na poměrně odlišný přístup. Režisérka by se totiž prý chtěla ve velké míře vrátit k původní knižní předloze Brama Stokera a zpracovat ji co nejvěrněji. Předešlé adaptace prý obecně zapomínaly na to, že román nenabízel pouze jeden, ale hned několik úhlů pohledu. Na rozdíl od předlohy pak přinášely především pohled samotného Drákuly. Nový film bude jiný. Takže přestože se bude jmenovat Drákula, jeho ústřední postava nebude podobně romantizovaný hrdina, jak tomu bylo v předchozích [filmových] zpracováních Drákuly.

Titulní foto je ze seriálového Drákuly od Netflixu.

Zdroj: The Kingcast

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest