Deadpool 2: Soud udělil štábu pokutu v souvislosti se smrtí kaskadérky

Deadpool 2: Soud udělil štábu pokutu v souvislosti se smrtí kaskadérky | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Žádná astronomická pokuta za nedodržení bezpečnostních předpisů se ale nekoná.

Když se natáčel v roce 2017 v kanadském Vancouveru druhý Deadpool, došlo na place k tragické nehodě, která vyústila v úmrtí nezkušené kaskadérky Joi "SJ" Harris, bývalé skvělé motorkářky. Vyšetřování nešťastného incidentu probíhalo vcelku dlouho a komise zjistila celou řadu pochybení a opomenutí. Podle šetření mělo být při produkci údajně „zakázáno nošení bezpečnostní pokrývky hlavy při jízdě na motocyklu, dále prý „nebyly zajištěny bariéry kolem obvodu, v němž byl kaskadérský kousek prováděn a porušeny byly i další obecné předpisy (Workers Compensation Act, Occupational Health and Safety Regulation) chránící kaskadéry a další členy štábu / hereckého ansámblu před újmou. Pochybení tedy byla zřejmá a neoddiskutovatelná, ale doposavad nebylo jasné, jakému postihu budou muset producenti snímku čelit. Nakonec bylo rozhodnuto, že producenti zaplatí za nedodržení bezpečnostních standardů pokutu ve výši takřka 290 tisíc dolarů.

"Primárním smyslem pokuty je motivovat zaměstnavatele, aby dodržovali bezpečností nařízení a cíleně snižovali riziko na pracovišti," uvedli zástupci agentury WorkSafeBC, do jejíž gesce incident spadá. Ryan Reynolds, hlavní herecká hvězda a jeden z producentů, k tragédii v minulosti uvedl následující: „Tragicky jsme při natáčení Deadpoola ztratili členku našeho týmu. Naše srdce jsou zlomená, jsme v šoku a zničení... Zároveň chápeme, že daleko větší zármutek a nevysvětlitelnou bolest zažívají její blízcí a rodina. Soucítíme s každým, kdo jí znal a komu vstoupila do života."

20th Century Fox

Vzhledem k tomu, že Deadpool 2 utržil v kinech po celém světě přes 734 milionů dolarů (rozpočet zhruba 110 mega), směšná pokuta producenty asi do kolen nepošle. Na druhou stranu, žádný finanční postih by Harris mezi živé nevrátil. Nezbývá proto než doufat, že producenti a filmové štáby se budou v budoucnu lépe starat o zdraví a bezpečí všech zúčastněných.

Zdroj: Deadline

Foto: 20th Century Fox

Deadpool 2

18.05.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Deadpool 2: Soud udělil štábu pokutu v souvislosti se smrtí kaskadérky | Fandíme filmu Deadpool 2: Soud udělil štábu pokutu v souvislosti se smrtí kaskadérky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest