Karel Gott: O české hudební ikoně vzniká dokument

Karel Gott: O české hudební ikoně vzniká dokument | Fandíme filmu
Bontonfilm
Zobrazit další 1 obrázek
Božský Kája se v připravovaném dokument otevře fanouškům.

Zhruba před tři čtvrtě rokem zemřel Karel Gott, fenomenální zpěvák a patrně největší legenda historie české/československé populární hudby. Vzhledem k tomu, jaké oblibě se Gott v českém hudebním a mediálním rybníčku těšil, dalo se očekávat, že vznikne hned několik filmových či dokumentárních snímku, které se "fenoménem Gott" budou zaobírat. Dokumentární film Karel režisérky Olgy Malířové Špátové (Oko nad Prahou, Daleko za sluncem, Jednou skautem - navždy skautem) bude jedním z nich, přičemž nepůjde o pohled zvenčí, jelikož Špátovou oslovil samotný Gott. Mělo by se jednat o dokument o jeho životě, respektive o určité životní etapě. Půjde o osobní a místy i hluboce intimní zpověď, jež by měla fanouškům zase o něco více přiblížit Gottovu osobnost a charakter. "Olga má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do našeho soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných," vysvětlil v loňském roce serveru aktualne.cz sám Gott.

Manželka Ivana Gottová potvrdila dokončení snímku na Gottově oficiálním Facebooku, který je díky její péči stále funkční: "Milí manželovi příznivci, s velkou radostí vám mohu sdělit, že celovečerní film o Karlovi je dokončen. Jsem šťastná, že vám zde mohu poprvé představit první plakát filmu Karel." Dokumentární snímek Karel by měl vstoupit do českým kin zřejmě 15. října 2020, přičemž se však nabízí premiéru spojit s prvním výročím smrti. Gott zemřel 1. října 2019.

Zdroje: Karel Gott / FB, Karel Gott / HP, Aktuálne.cz

Foto: Bontonfilm

Galerie: 2

Karel Gott: O české hudební ikoně vzniká dokument | Fandíme filmu Karel Gott: O české hudební ikoně vzniká dokument | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest