Vetřelec: Ridley Scott přemýšlí o natočení dalšího filmu

Vetřelec: Ridley Scott přemýšlí o natočení dalšího filmu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Scott si prostě nedá říct a dál chce bádat po původu vetřelčích monster.

Režisér Ridley Scott má na kontě celou řadu hitovek, včetně pecek jako Blade Runner, Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen či Marťan. V tuhle chvíli sice pracuje na historickém dramatu The Last Duel, v němž se společně s Benem Affleckem a Mattem Damonem mrkneme na to, jak byly řešeny spory ve Francii čtrnáctého století, ale v hlavě Scott i nadále přemítá o návratu do vesmíru. Když se ho totiž Justin Chang z L.A Times zeptal, jak to vypadá s vetřelčím universem, odpověděl legendární režisér, že série stále skýtá značný potenciál. Bohužel, Scott zopakoval, že jej ponejvíce zajímá, co jsou nebezpečné kreatury zač, kdo a proč je vytvořil, z jakého důvodu byla vejce přepravována v evidentně bojovém plavidle a co bylo cílem této mise. Jednoduše řečeno, Scott se pořád chce vracet k původu a účelu vesmírných monster.

20th Century Fox

Zřejmě mu doposavad nikdo nevysvětlil, že snímky Prometheus i Vetřelec: Covenant, které směřovaly k zodpovězení výše zmíněných otázek, se s nadšením fanoušků zrovna dvakrát nesetkaly. Sice to nebyly naprosté propadáky, ale očekávaní rozhodně nebyla naplněna. Kdyby se Scott vrátil raději ke kořenům a nabídl divákům klaustrofobní a temnou hororovou podívanou typu prvního Vetřelce, případně se vydal ve stopách Camerona a natočil krvavou akční řež ve stylu Vetřelců, dost možná by slavil větší úspěch. Fassbenderova linka o pátrání po prapůvodu všeho totiž většinu fanoušků moc nezajímá. Ti by raději zašli do kina na nostalgické vetřelčí krveprolití, které ještě před pár lety navrhoval Neill Blomkamp, jenž chtěl vrátit do hry Ellen Ripley a desátníka Hickse.

Scott sice o potenciálním pokračování očividně přemýšlí, ale relativně slabé finanční výsledky a z velké části chladné divácké přijetí Promethea a Covenanta naznačují, že Disney (zdědil frančízu po odkoupení Foxu) si další vetřelčí dobrodružství natočené v podobném duchu bezpochyby řádně rozmyslí.

Zdroj: LATimes

Foto: 20th Century Fox

Vetřelec

25.05.1979 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Vetřelec: Ridley Scott přemýšlí o natočení dalšího filmu | Fandíme filmu Vetřelec: Ridley Scott přemýšlí o natočení dalšího filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu