Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let

Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu
Produzioni Europee
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jedna z největších žijících ikon kinematografie má za sebou kulaté jubileum.

Clint Eastwood je prostě frajer. Málo osobností z filmové branže mělo takový vliv na celou popkulturu a je tak ikonických jako Clint. Filmový nadšenec z chudé rodiny San Franciského dělníka se probojoval až na vrchol, hrál v nespočtu filmů a nezměrné množství jich také natočil. Dnes slaví kulaté 90. narozeniny, a i v takovém vysokém věku pořád tvrdě pracuje. Nezbývá nám, než mu popřát Všechno nejlepší a obdivovat jeho práci.

Clinta jsme mohli na stříbrných plátnech poprvé spatřit ve vedlejší roli ve snímku Pomsta netvora z roku 1955. První větší role přišla s westernem Ambush at Cimarron Pass v roce 1958 a hlavní zlom v kariéře nastal uvedením prvního dílu slavné dolarové trilogie Pro hrst dolarů od Sergia Leoneho do kin. Clint se stal jednou z největších tváří westernů a proslavil se po celé Americe. Svůj režijní debut Zahrajte mi "MISTY" natočil v roce 1971. Od té doby hrál v 65 filmech a sám jich natočil 37. Opravu úctyhodné.

Mezi jeho nejslavnější filmy patří Nesmiřitelní, Madisonské mosty, Million Dollar Baby, Gran Torino, Americký sniper a Sully: Zázrak na řece Hudson. Je držitelem dvou Oscarů za Nejlepší režii a obdržel dohromady sedm nominací. Dokonce je nejstarším držitelem Oscara za režii, kterého za snímek Million Dollar Baby vyhrál ve svých 76. Svůj poslední snímek Richard Jewell, který natočil v osmdesáti devíti letech, poslal do kin minulý rok. Další snímek ještě neoznámil, ale ani důchod. Můžeme tedy předpokládat, že dál bude vyvolávat vášnivé debaty mezi filmovými nadšenci.

Jedna z jeho nejikoničtějších scén z filmu Drsný Harry:

Galerie: 6

Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu Nesmrtelný Clint Eastwood slaví 90 let | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest