John Wick: Jak tvůrci vidí budoucnost a proč bojovali za pejskovu smrt

John Wick: Jak tvůrci vidí budoucnost a proč bojovali za pejskovu smrt | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 2 obrázky
Wick tu s námi sice nebude věčně, ale dost možná se dočkáme i pětky.

Akční frančíza John Wick s Keanu Reevesem v hlavní roli šlape jako hodinky, nicméně chtějí-li tvůrci udržet kvalitu, měli by se vážně zamyslet nad tím, kdy pošlou naštvaného nájemného vraha na odpočinek. Naštěstí mají dle všeho všech pět pohromadě a zcela vážně uvažují o tom, že čtyřka by mohla znamenat pro Reevese loučení. Alespoň to před časem uvedl režisér Chad Stahelski a obdobný názor sdílí i scenárista Derek Kolstad (John Wick I, II, III). Ten poznamenal, že on sám to vidí maximálně ještě na dva díly. Nejdéle v pětce, vznikne-li, bychom se měli s nekompromisní zabijákem rozloučit. Reeves se prý s postavou neuvěřitelně sžil a série je pro něho hodně důležitá. Současně nutno podotknout, že finančně Wick vzkvétá. Celkově má franžíza celosvětově na kontě více než 570 milionů dolarů při kombinovaném rozpočtu 110 mega.

Kolstad se rovněž vyjádřil k citlivé scéně zabití Wickova psa. Scenárista přiznal, že studio chtělo celou tuto linku vyškrtnout. "Chtěli to udělat správně, tudíž se objevovaly hlasy, které trvaly na vynechání psího motivu." Zabijí psa údajně bylo neustále součástí scénáře, ale studio postupně začalo mít strach, že scéna se filmovým fanouškům nebude líbit. Jenže z pohledu tvůrců se jednalo o zásadní moment, který hlavního hrdinu posune někam dál a celkově vyprávění nakopne. Z hlediska symboliky byla smrt psa pro postavu Wicka naprosto klíčová. "Chad a Dave proto bojovali za to, aby scéna nebyla vynechána. Nakonec byli úspěšní a měli také pravdu."

Summit Entertainment

Tyhle tendence se opětovně objevovaly až do první projekce. "Bedlivě jsme sledovali, jak budou diváci reagovat." Naštěstí nebyla reakce na psí umírající scénu negativní. V tu chvíli jsem si řekl, že jsme to trefili. "Mnohdy se však stane, že i když se sebevíc snažíte, lidé občas reagují jinak. (...) Tohle ovšem byla výjimečná situace, kde jsme zariskovali a ukázalo se, že to byl krok správným směrem."

Kolstad též potvrdil, že nebude nějak výrazně zasahovat do tvorby celovečerních spin-offů (Ballerina), případně do vývoje prequelové televizní série The Continental.

Zdroje: CBM I, II, III, IV, MW

Foto: Summit Entertainment

John Wick

17.05.2019 | USA, Kanada, Čína
Akční, Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

John Wick: Jak tvůrci vidí budoucnost a proč bojovali za pejskovu smrt | Fandíme filmu John Wick: Jak tvůrci vidí budoucnost a proč bojovali za pejskovu smrt | Fandíme filmu John Wick: Jak tvůrci vidí budoucnost a proč bojovali za pejskovu smrt | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest