Nejlepší romantické filmy 21. století

Nejlepší romantické filmy 21. století | Fandíme filmu
Dosavadní dvě dékady třetího milénia nabídly spoustu skvělých romantických příběhů. Pojďme se nyní podívat na ty nejlepší.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10
  11. Kapitola č.11
  12. Kapitola č.12
  13. Kapitola č.13
  14. Kapitola č.14
  15. Kapitola č.15

Romantické filmy patří od nepaměti k divácky nejvděčnějším žánrům. Za svou širokou popularitu do značné míry vděčí svojí srozumitelnosti a ve většině případů i velké dávce předvídatelnosti. Koneckonců milostné příběhy jsou součástí životů většiny z nás a logicky se tak s nimi dokážeme jednoduše identifikovat. Není tak od věci si připomenout prostřednictvím tohoto žebříčku ty nejlepší, které se v tomto století podařilo natočit.

A vzhledem k tomu, že se jich každoročně natočí bezpočet, bylo rozhodně z čeho vybírat. Jedná se ovšem o značně široký žánr. Od klasických romantických komedií, přes serióznější dramata až po muzikály. V našem výčtu jsme se pokusili zachytit ty nejlepší filmy, u kterých hraje romantická linka hlavní příběhovou úlohu. Pojďme se tedy podívat na to nejlepší, co zatím mohlo 21. století nabídnout.

Lásky Čas (2013)       

Cestování v čase bylo vždycky ve filmovém světě fascinujícím a hojně zpracovávaným tématem. Řada filmařů si pomocí hrátek s časovým kontinuem vyřizovala účty se světovými událostmi, jindy šlo o akční zábavu, pak zase o individuální příběhy, ať už plné humoru či dramatu. Jenom málokdy byl ale námět cestování v čase použit na něco, tak na první pohled triviálního, ale přitom pro život každého z nás důležitého, jako je láska. Mladík Tim se totiž od svého otce dozví, že stejně jako všichni muži v jeho rodině dokáže za správných okolností cestovat v čase. Otec ho nabádá, aby si díky své schopnosti zajistil peníze a slávu. Romantik Tim je ale odhodlán vypomoci si v oddělení osobních vztahů.

Universal Pictures

Lásky Čas je pod povrchem jednoduchý, ale upřímný snímek o hledání osobního štěstí, kterému dominují hlavní herečtí představitele: šarmantní snílek v podání Domhnalla Gleesona a královna romantických komedií Rachel McAdams. Když se ale podíváme hlouběji, tak uvidíme melancholický příběh o tom, že lidé prahnou v určitých životních etapách každý po něčem jiném. Ve finále si tak rychle uvědomíte, že lidský život stojí na individuálních hodnotách, které jsme nuceni na každodenní bázi hájit. A s tím přichází i poznání, že skutečnými vítězi v závodě zvaném život, nejsou ti nejúspěšnější, nejslavnější nebo nejbohatší, ale ti, kteří v zrcadle sebepoznání objevili to, kým doopravdy jsou a co je dělá na tomto světě skutečně šťastnými.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest