Nejlepší romantické filmy 21. století

Nejlepší romantické filmy 21. století | Fandíme filmu
Dosavadní dvě dékady třetího milénia nabídly spoustu skvělých romantických příběhů. Pojďme se nyní podívat na ty nejlepší.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10
  11. Kapitola č.11
  12. Kapitola č.12
  13. Kapitola č.13
  14. Kapitola č.14
  15. Kapitola č.15

Her (2013)

Jasný kandidát na nejzvláštnější a nejpodivnější romanci posledních let. Theodore (Joaquin Phoenix) je osamělý introvert, který právě prochází bolestným rozvodem a jehož uzavřená povaha mu ztěžuje navazování intimních vztahů s opačným pohlavím. Řešením se ukáže být sofistikovaná umělá inteligence, kterou pojmenuje Samantha. S postupujícím časem se do ní, po řadě fascinujících konverzací o životě a vztazích, zamiluje.

Warnes Bros. Pictures

Nerealistická slátanina a blábol? Alarmující a trefná satira na budoucnost mezilidských vztahů? Ať už bude budoucnost technologického pokroku jakákoliv, nelze nad nevšedním romantickým příběhem lásky mezi člověkem a umělou inteligencí pouze mávnout rukou. Režisér Spike Jonze si skvěle pohrává a v podstatě zpochybňuje obecně přijímaný názor, že láska musí být nutně cosi fyzického, tedy splynutí dvou bytostí, které se vidí a dokážou se vzájemně dotknout. Romantický snílek Theodore totiž miluje partnerčin hlas, intelekt, smích, humor i její vidění světa. Právě proto se do ní zamiloval, i když ji fakticky nikdy nepotkal. Je kvůli tomu jeho láska méně skutečná?

Podle mnohých je to cesta do záhuby – virtuální svět pseudoskutečných bytostí (viz. Blade Runner 2047), které nahrazují klasické sociální interakce. Je tohle cesta, kterou se naše internetová společnost vydá? Těžko říct. Nebylo by to ale poprvé, co se nepříjemná vize budoucnosti stala společenskou normou „současnosti".

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu