Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange

Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Osmdesátková klasika se dočká sequelu.

Věčná škoda, že režisér Scott Derrickson (Sinister, Chraň nás od zlého) kvůli tvůrčím neshodám nenatočí dvojku Doctora Strange, nicméně Sam Raimi představuje solidní náhradu. Derrickson ale nemusí smutnit, protože talentovaný tvůrce, jakým bezpochyby je, se v Hollywoodu neztratí. On sám se po vyhazovu od Marvelu zmínil, že by v budoucnu rád poslal zpět na stříbrná plátna postavu Johna Constantina a též chystá dobrodružný thriller Bermuda, v němž by mohl hlavní roli ztvárnit Chris Evans. Ale Derrickson vskutku nezahálí a upsal se dalšímu projekt. Tím bude pokračování legendární fantasy pohádky Labyrint z roku 1986, ve které řádil jako král Goblinů David Bowie.

Vizuálně opojná fantasy režiséra Jima Hensona sice neoplývá nikterak strhujícím dějem, ale určité kouzlo stále má. Příběh se zaměřuje na mladou a nevšední fantazií obdařenou dívku Sarah, které leze krkem nekonečné hlídání jejího malého nevlastního bratra. Proto na pomoc povolá postavy ze své nejoblíbenější knihy Labyrint a nechá svého bratra unést. Ale poté, co malý Toby zmizí, se za ním musí Sarah do pohádkového světa vydat, aby ho zachránila z područí zlého krále Goblinů. Vyjma Bowieho ve snímku zazářila mladinká Jennifer Connelly a vyprávění povznesla na vyšší úroveň skvělá Bowieho hudba. Tvůrci už v minulosti uvažovali o pokračování, avšak plány jim překazila Hensonova smrt.

Nyní dostala dvojka zelenou a pod dohledem Derricksona by se mohlo jednat o pořádně výživný, napínavý a snad i trošku strašidelný biják. Společně s Derricksonem bude na projektu participovat i C. Robert Cargill, jeho tradiční spolupracovník (Doctor Strange, Sinister I,II). Scénář v prvopočátku dodala Maggie Levin (seriál Do temnoty). Zdali se vrátí alespoň v menší roličce Connelly, není v tuto chvíli jasné. O náhradě za zesnulého Bowieho též nebylo rozhodnuto, ovšem server Collider uvádí, že by na roli mohl mít zálusk Alexander Skarsgard. Projekt je přirozeně zatím v plenkách a první klapka je pravděpodobně ještě pořádně daleko.

Zdroj: Collider

Foto: TriStar Pictures

 

Labyrint

27.06.1986 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 9

Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu Pokračování kultovního Labyrintu natočí režisér Doctora Strange | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest