Filmaři převyprávějí skutečný příběh skupiny nezletilých trosečníků

Filmaři převyprávějí skutečný příběh skupiny nezletilých trosečníků | Fandíme filmu
Continental Distributing
Útěk z internátní školy se šestici chlapců nečekaně zkomplikoval.

Produkční společnost New Regency získala po tuhém finančním boji filmová práva na skutečný příběh skupinky chlapců, kteří více než rok pobývali na neobydleném ostrově v Tichém oceánu. Snímek bude vycházet z článku historika Rutgera Bregmana, přispěvatele Guardianu, který sepsal poutavý text o tonganských mladících, jejichž loď ztroskotala a oni se ocitli na opuštěném ostrově, kde dokázali přežívat po dobu patnácti měsíců.

Chlapci si v roce 1965 usmysleli, že se z ostrova Tonga přepraví za pomoci ukradeného rybářského člunu na 800 kilometrů vzdálené Fidži. Nelíbil se jim přísný režim v katolické internátní škole a tak se rozhodli utéct. Bohužel, v průběhu plavby je dostihla silná bouře, jež způsobila vážnou újmu jejich plavidlu. Osm dní driftovali na hladině oceánu, až je vítr v kombinaci s proudem zanesl k ostrůvku ‘Ata. Autor v článku barvitě popsal šikovnost a vynalézavost trosečníků, kteří po celou dobu spolupracovali a navzájem se podporovali. Chtěl tím zřejmě zdůraznit, že situace se výrazně lišila od té, kterou popsal ve svém temném románu o lidské ošklivosti Pán much William Golding (zfilmováno v roce 1963).

Neuvěřitelné dobrodružství šestice chlapců – Siona, Stephena, Kola, Davida, Luka a Mana, v té době ve věku od 13 do 16 let, se odehrálo na ostrůvku, jenž připomínal spíše skalní masiv, nikoliv ráj se zlatavou pláží a palmami. Alespoň takto popsal místo australský kapitán Peter Warner, který v roce 1966 trosečníky zachránil. Chlapci si evidentně uvědomovali vážnost situace a naštěstí byli natolik šikovní, že dokázali přežít. Po celou dobu udržovali na ostrově oheň, z vydlabaných kmenů stromů vytvořili nádrže na dešťovou vodu, postavili si provizorní badmintonový kurt, zřídili si zahradu a poctivě se střídali v kuchyni a na hlídkách. Článek rovněž odhalil, že chlapci byli po návratu obviněni z krádeže a skončili ve vězení. Jako spasitel se opět ukázal Warner, když prodal televizi práva na dramatický příběh a z výdělku zaplatil nazlobenému majiteli ukradené lodě.

Uvidíme tedy, komu hlavouni z New Regency atraktivní příběh svěří, leč lze očekávat, že projekt se bude hýbat vcelku rychle kupředu.

Zdroj: Deadline, Guardian

Foto: Continental Distributing (ilustrační, z filmu Pán much)

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu