Stav českých kin po dvou týdnech provozu

Stav českých kin po dvou týdnech provozu | Fandíme filmu
Universal
Česká kina jsou od znovuotevření v provozu zatím dva týdny. Jaký je o ně zatím divácký zájem a jak si vedly novinky vedle hitového dokumentu V síti.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když jsme minulý týden dostali do rukou první výsledky českých kin po jejich znovuotevření, psali jsme o tom, že situace v pokladnách nebyla nikterak oslnivá, nicméně to bylo pochopitelné, vzhledem k aktuální situaci. Nejsou otevřená všechna kina, mají jen omezenou kapacitu, návštěvníci v nich nedostanou plný servis (občerstvení) a běžný komfort (nošení roušek uvnitř) a nabídka filmů je prozatím dost chudá. Na návštěvnosti se jistě podepsala také koupěschopnost obecenstva či strach před nákazou. První týden provozu jsme tedy brali jako takovou zkoušku nanečisto. Jak dopadl druhý?

V zásadě docela podobně. Tento víkend přišlo do kin 22 824 diváků, ten minulý to bylo 18 018. Od pondělí do neděle bylo tenhle týden lehce přes 30 tisíc diváků, minulý týden přes 26 a půl tisíce (připomínáme, že před krizí chodilo obvykle 250-400 tisíc lidí týdně). Drobný nárůst tu tedy je, ale zatím máme data za dva týdny, takže těžko říct, zda jde o trend nebo náhodný výkyv. Asi by nebylo překvapením, kdyby za týden byla situace opět plus minus podobná. Žádná vyloženě hitová premiéra do nabídky nepřibude, ale zase by postupně mohli nabírat odvahu další a další diváci, kteří kino mají v plánu, ale zatím vyčkávali.

Nějakou zásadní změnu tak čekáme teprve v momentě, až nebude nutné v sálech zachovávat rozestupy, až otevřou dosud uzavřená kina a půjde prodávat občerstvení. Diváckým testem také bude očekávaná červnová premiéra Bouráka s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Vše pak nejspíš ovlivní také počasí a aktuální zdravotní situace. Klíčový bude červenec, kdy se buď do kin dostaví Tenet Christophera Nolana a Hollywood postupně začne uvádět premiéry lákavých velkofilmů, anebo Tenet bude odložený a kina na další týdny či měsíce budou i nadále bez čerstvých mezinárodních blockbusterů. V červenci nabídku kin posílí alespoň přehlídka Tady Vary, která do běžných kin uvede část programu letošního ročníku Karlovarského filmového festivalu.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest