Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid

Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Režisér Gareth Evans a indonéská hvězda bojových umění Iko Uwais jsou v jednom kole, neboť sequel Zátahu se právě natáčí.

Nedávno v Indonésii cvakla první klapka u příležitosti začátku natáčení netrpělivě očekávaného pokračování povedené akční řežby The Raid, kterou jsme i my pochválili v naší recenzi. Režisér a scenárista Gareth Huw Evans se musí popasovat s třímilionovým ($) rozpočtem, přičemž je naplánováno alespoň 100 natáčecích dní. Se získanými prostředky už má velšský rodák svoje plány, které přiblížil loni v interview pro filmový web Collider. Rád by do sequelu implementoval trošku rychlosti a dynamiky skrze elementy z automobilových honiček. Můžeme se tedy těšit na "cool" souboje uvnitř auta, kdy si to hlavní hrdina bude rozdávat s několikanásobnou přesilou, přičemž okolní svět se bude míhat pekelnou rychlostí. Otázkou zůstává, na kolik se jeho vize od loňska změnila. Film se údajně nebude jmenovat The Raid 2, protože se již neodehrává v uzavřené budově. Nicméně pracovní název Berandal, v indonéštině termín pro "násilníka", "gaunera" či "grázla", prý také nemusí nutně být finálním označením.

Točit se bude opětovně za pomoci digitální kamery. Důvodem jsou finance, jelikož náročné bojové scény se zpravidla nenatočí na první pokus. Obvykle se jedná o 10 až 12 klapek, což by se bez digitálu značně prodražilo. Při natáčení The Raid byla užita kamera Panasonic AF-100. Evans rovněž potvrdil svoji spoluúčast na tvorbě amerického remakeu. Jako výkonný producent bude moci alespoň trošku ovlivnit směřování projektu, leč chce prý nechat co nejvíce volnosti samotným filmařům. Vliv by však rozhodně měl být znát, neboť produkční společnost Screen Gems údajně oslovila ty samé choreografy, kteří se podíleli na původním snímku.

Sequel bude plynule navazovat na dění z jedničky. Vyčerpaný Rama musí proniknout do struktur zločinecké organizace, aby ochránil svoje nejbližší a rozkryl korupci v řadách policie. Jak už jsme vás informovali, do hereckého ansámblu byly zařazeni Tio Pakusadewo, Putra Arifin Scheunamann, Julie Estelle, Alex Abbad a Roy Marten. Pod rozhovorem z ledna 2012 naleznete čerstvé fotografie z natáčení a concept art postavy Hammer Girl.

Interview: Gareth Evans (01/2012)

Zdroje fotek: Collider, Twitch

Galerie: 8

Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu Berandal: První fotky z pokračování pecky The Raid | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest