Justice League: Původní vize Zacka Snydera se dokončí jako seriál nebo extra dlouhý film

Justice League: Původní vize Zacka Snydera se dokončí jako seriál nebo extra dlouhý film | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Je to oficiální, skutečně se dočkáme původně zamýšlené podoby filmu Justice League, jak si ji ve čtyřhodinové délce vysnil režisér Snyder.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Nově The Hollywood Reporter upřesňuje také genezi původního sestřihu. Snyder původně skutečně připravil zhruba čtyřhodinový sestřih, avšak sám zřejmě nikdy nedoufal, že by mu takovou verzi studio povolilo nasadit do kin. Dostal nařízeno sestříhat film zhruba na dvě hodiny a přišel se sestřihem, který měl zhruba dvě hodiny a dvacet minut. To byla první verze filmu, kterou viděli zástupci studia, po které se obě strany dohodly, že na filmu ještě bude třeba pracovat – do jisté míry asi už jen proto, že ve zkrácené verzi příběhu bylo potřeba upravit některé scény, aby vyprávění dávalo smysl.

Definitivní Snyderova verze tedy skutečně nikdy neexistovala. Byl tu hrubý čtyřhodinový sestřih a hrubý 140minutový sestřih. Ani jedna verze nebyla určená k promítání v kinech, ani jedna neměla dokončené triky, hudbu atd. Přesto to vypadá, že to nakonec byl právě zápal internetových Snyderových fanoušků (ti se po Snyderově verzi vášnivě dožadovali), který studio nakonec přiměl k tomu, aby o vzniku režisérova sestřihu začalo uvažovat.

Jak už se mnohokrát rozebíralo, Snyder po odevzdání 140minutového sestřihu projekt opustil, protože mu zemřela dcera a chtěl být s rodinou. Film byl s jiným režisérem ve zkrácené podobě dokončený bez něj. DC Films se vydaly úplně novým směrem a vypadalo to, že tím je záležitost uzavřená. Maximálně čas od času Snyder zveřejnil na internetu nějaký artwork, zákulisní fotku nebo anekdotu, které o nikdy nerealizované verzi filmu odhalovaly nejrůznější střípky. Nedokončený film (který si fanoušci mohou představit, jako téměř hotový automobil, do kterého ale zatím nikdo nenainstaloval sedadla, palubní desku atd.) si Snyder odnesl domů na hard disku a vypadalo to, že tam jeho cesta skončí.

V listopadu loňského roku, dva roky po premiéře Justice League v kinech, však uspořádali fandové na internetu další masivní manifestaci své touhy po „Snyder Cutu“. A to tak masivní, že se na Twitteru dostala do trendů. Ukázalo se, že #ReleasetheSnyderCut byl tweetnutý vícekrát než kterýkoliv jiný hashtag spojený s libovolným jiným filmem studia Warner. A tehdy manžele Snyderovi skrz jejich agenta kontaktoval šéf Warneru Toby Emmerich, který začal sondovat, jestli by manželé (Zack a producentka filmu Deborah Snyder) neměli chuť tenhle zájem nějak zúročit.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 2

Justice League: Původní vize Zacka Snydera se dokončí jako seriál nebo extra dlouhý film | Fandíme filmu Justice League: Původní vize Zacka Snydera se dokončí jako seriál nebo extra dlouhý film | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest