Sex, lži a video: Steven Soderbergh napsal pokračování

Sex, lži a video: Steven Soderbergh napsal pokračování | Fandíme filmu
Miramax Films
Zobrazit další 1 obrázek
Soderberghova celovečerní prvotina se dočká po více než třiceti letech následovníka.

Režisér a scenárista Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Dannyho parťáci, Nákaza) se poprvé zviditelnil v roce 1989 hutným psychologickým dramatem Sex, lži a video (Sex, Lies, and Videotape), v němž dokázal, že i v šestadvaceti lze natočit vyzrálý, intimní a inteligentní snímek. Tenhle skvěle vyvážený partnerský čtyřúhelník naplněný řečmi o vztazích, sexu a lžích má i po letech nezaměnitelnou atmosféru a představuje citlivou a trefnou sondu do psychosexuálního profilu celé jedné generace. Soderberghův majstrštyk sbíral samé pochvalné ohlasy, ostatně na serveru RottenTomatoes má 96 procent kladných hodnocení a na ČSFD slušných 77 procent. Talentovaný tvůrce posléze natočil celou řadu kvalitních filmů a v roce 2001 získal doposavad svého jediného Oscara za režii kriminálního dramatu/thrilleru Traffic - Nadvláda gangů. Nicméně v době koronapauzy se Soderbergh znovu pustil do psaní a výsledkem je scénář ke dvojce.

Miramax Films

Rodáka z Atlanty evidentně láká možnost natočit pokračování svého celovečerního debutu a ona restriktivní opatření mu dodala čas na to, aby se vrhnul na psaní. Prý to byla ta správná volba k tomu, aby člověk zůstal nohama na zemi a při smyslech. Celkem stihnul napsat tři scénáře. První je spíše přepisem, druhý zcela nový (Sex, lži a video 2) a poslední adaptací novely, kterou by rád poslal na stříbrná plátna. Otázkou ale zůstává, zda Soderbergh, pakliže se na dvojku Sexu, lží a videa opravdu vrhne, povolá do akce zpět původní hereckou čtveřici - tedy Jamese Spadera, Andie MacDowell, Petera Gallaghera a Lauru San Giacomo. My, jako fanoušci původního snímku, bychom to dozajista ocenili.

Zdroj: Collider

Foto: Miramax Films

Sex, lži a video

18.08.1989 | USA
Drama
Info o filmu

Galerie: 2

Sex, lži a video: Steven Soderbergh napsal pokračování | Fandíme filmu Sex, lži a video: Steven Soderbergh napsal pokračování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest