Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let

Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 13 obrázků
Autor Deadpoola Rob Liefeld údajně viděl pětiletý plán Marvelu, kde po přisprostlém superhrdinovi není ani vidu ani slechu.

V posledních týdnech rozvířil internetovou debatu Rob Liefeld, autor komiksového Deadpoola, když se rozohňoval nad tím, že Marvel Studios brzdí přípravy dalšího filmu. Aktuálně Liefeld v rozhovoru pro io9 vysvětlil, že se na Marvel nijak nezlobí, pouze se snažil fanoušky upřímně informovat o stavu reality a krotit jejich naděje a očekávání.

Proč si je Liefeld tak jistý, že Marvel aktuálně dalšího Deadpoola nepřipravuje? Komiksový autor tvrdí, že viděl plány studia na dalších cca pět let a v těch plánech Deadpool zkrátka a dobře chybí. Nabízí se otázka, proč by Marvel Liefeldovi svoje plány ukazoval. Obvykle si studio drží karty hodně blízko tělu a příliš toho neodhaluje ani před vlastními spolupracovníky, natož před lidmi z vnější, kteří se na samotných filmech nijak zásadně nepodílejí (jakkoliv může jí třeba právě o autora původní předlohy).

Nicméně pokud skutečně Liefeld pětiletý plán viděl a ten byl bez Deadpoola, odpovídalo by to tomu, co doposud víme. Marvel Studios plánují svou budoucnost na dlouhou dobu dopředu a další projekty se chystaly dlouho před tím, než konglomerát Disney koupil filmové studio Fox. Marvel tedy při dalším plánování nemohl najisto počítat s tím, že bude mít v rukou práva na X-Meny, Deadpoola a další postavy a musel budoucnost rýsovat bez nich. Čas mutantů tak logicky může nastat u Marvelu až v poměrně vzdálené budoucnosti. I kdyby tedy byl Deadpool schválený už zítra, zřejmě jej neuvidíme dříve než v roce 2024.

To je podle Liefelda chyba, protože Deadpool funguje, je populární, avšak publikum je vrtkavé. Ze všech stran se na nás valí nová zábava a nejvíc fanoušků má Deadpool mezi teenagery, kteří stárnou a mění se jim vkus. Kdyby tak bylo na Robovi, prostě by postavu svěřil do rukou Ryana Reynoldse (představitel hlavní role, spoluscenárista, producent) a nechal by jej, aby se vyřádil. Provázanost se zbytkem marvelovského univerza není všechno.

Proč na dalším uvedení Deadpoola Liefeld tak lpí? Zdá se, že je to pro něj primárně záležitost cti, nebo řekněme ega. V rozhovoru tvrdí, že by z dalšího filmu jako autor předlohy samozřejmě nějaké peníze měl, nicméně Deadpool mu vydělává tak či tak (nedávno například byl populární ve videohře Fortnite), takže na filmech prý nijak závislý není.

Závěrem dodejme snad jen to, že jakkoliv dnes nemusí být Deadpool pro Marvel prioritou, všechno se může ze dne na den změnit – Liefeld tvrdí, že podle toho co ví, vnímají Marvel Studios X-Meny a postavy s nimi spojené jako určitou pojistku. Kdyby se náhodou hodně jiných projektů pokazilo a nebyly úspěšné, vytáhne prý Marvel X-Meny s předstihem, jako eso z rukávu. To může být pro fanoušky X-Menů a Deadpoola určitou nadějí, na druhou stranu je třeba říct, že se Marvel neúspěchu už dlouho vyhýbá, a i kdyby chtěl nějaký film znenadání zveřejnit dříve než původně čekal, vždycky si na takový snímek počkáme minimálně dva roky, protože výroba velkofilmu je zkrátka a dobře dlouhý proces.

Mrzí vás, že si na Deadpoola nejspíš počkáme mnoho a mnoho let? Dejte vědět v komentářích.

Zdroj: io9

Galerie: 14

Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu Deadpool: Na další film si podle autora počkáme alespoň pět let | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest