Šest let: Drsný režisér David Ayer chystá napínavé mysterium o zmizelé milé a zlomeném srdci

Šest let: Drsný režisér David Ayer chystá napínavé mysterium o zmizelé milé a zlomeném srdci | Fandíme filmu
Sony Pictures Releasing
Jeden z nejzručnějších režisérů současnosti se znovu upsal Netflixu.

Přiznám se bez mučení, režiséra a scenáristu Davida Ayera mám hodně rád. Jasně, sice mu budou někteří komiksoví fanoušci do konce života připomínat, že zmastil Sebevražedný oddíl, ale to nemusí talentovaného rodáka z Illinois příliš trápit. Většina diváků totiž ví, že snímek zadusila snaha studia natočit méně temnou a přístupnější komiksovku. Jinak má Ayer filmografii natřískanou kvalitními bijáky, ať už se bavíme o solidním thrilleru Street Kings, krimi dramatu Patrola, válečné jednohubce Železná srdce nebo neprávem přehlíženém thrilleru Sabotage. Okej, akční fantasy netflixovka Bright byla spíše průměrná, leč pořád vcelku koukatelná věc.

V tuhle chvíli Ayer řeší post-produkční práce v případě indie thrilleru The Tax Collector a v minulosti utrousil, že by si řád natočil remake válečné klasiky Tucet špinavců. Inu, evidentně se nenudí a to si nedávno přibral na svá bedra další projekt. Měl by se totiž ujmout režie krimi thrilleru Šest let (Six Years), který vychází ze stejnojmenné knihy spisovatele Harlana Cobena. Projekt má pod palcem Netflix, takže by měl mít Ayer dostatek tvůrčí volnosti. Synopse knihy zní následovně:

Šest let uplynulo od chvíle, kdy Jake Fisher viděl, jak si Natalie, jeho jediná, osudová láska, bere jiného muže. Šest let dodržel slib, že ji nechá na pokoji, a trápil se mučivými představami, jak Natalie žije se svým manželem Toddem. Po šesti letech náhodou narazí na oznámení o Toddově úmrtí, neodolá a vydá se na pohřeb. Doufá, že tam uvidí jeho manželku – ale vdova po Toddovi není Natalie… Jakákoli snaha najít tu, co mu kdysi zlomila srdce, znamená pro Jakea odhalit krutá tajemství i bolestivé lži, ale především riskovat vlastní život.

Uvidíme tedy, co z toho Ayer vyčaruje, ale mám pocit, že tahle látka mu bude výborně sedět.

Zdroj: SlashFilm

Foto: Sony Pictures Releasing (ilustrační, z natáčení filmu Železná srdce)

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest