Doctor Strange se odkládal, aby mohl obsadit Cumberbatche, aneb když zdržení filmu prospívá

Doctor Strange se odkládal, aby mohl obsadit Cumberbatche, aneb když zdržení filmu prospívá | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Všechno zlé je k něčemu dobré a občas se prostě vyplatí počkat si.

Říci v dnešní době, že odklady premiér či produkcí mohou přinést i něco dobrého, musí logicky zavánět kacířstvím nebo provokací. Koronavirová pandemie způsobila bezprecedentní paralýzu Hollywoodu a všichni zainteresovaní ve světě filmu počítají nemalé ztráty. Nicméně režisér a scenárista Scott Derrickson, jenž má na svědomí parádní horor Sinister a marvelovku Doctor Strange, se na Twitteru vyjádřil ve smyslu, že vše zlé je pro něco dobré. Uvedl, že tvůrcům dává neočekávaná krize čas navíc, který lze využít k vylepšení a vyleštění jejich filmu. Dostali více prostoru na doladění scénáře, produkčního designu a post-produkčních úprav. Jako příklad uvedl kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta z roku 1982. Dle Derricksona prý Scott a jeho tým využili stávek herců (1980) a scenáristů (1981) k tomu, aby dopilovali vizuální stránku filmu. Získaný čas navíc pak je na snímku neskutečně znát.

Derrickson, který kvůli kreativním neshodám nebude režírovat druhé dobrodružství marveláckého mága, následně připojil i vlastní zkušenost s odkladem natáčení, když připomenul, že i produkce marvelovky Doctor Strange čelila pětiměsíčnímu "zpoždění". Důvodem byl Benedict Cumberbatch, jenž byl enormně vytížený, leč Marvel o jeho účast extrémně stál, tudíž došlo k relativně zásadnímu odkladu. A opět, čas navíc, který Derricksonův tým získal, se údajně na výsledku výrazně projevil. Došlo totiž k úpravě a vycizelování scénáře ruku v ruce s dopracováním postupů týkajících se vizuální stránky filmu. Inu, někdy i odklad/zdržení může být ku prospěchu věci.

Zdroj: Scott Derrickson / Twitter

Foto: Marvel Studios

Doctor Strange

14.08.2007 | USA
Akční, Sci-Fi, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Doctor Strange se odkládal, aby mohl obsadit Cumberbatche, aneb když zdržení filmu prospívá | Fandíme filmu Doctor Strange se odkládal, aby mohl obsadit Cumberbatche, aneb když zdržení filmu prospívá | Fandíme filmu Doctor Strange se odkládal, aby mohl obsadit Cumberbatche, aneb když zdržení filmu prospívá | Fandíme filmu Doctor Strange se odkládal, aby mohl obsadit Cumberbatche, aneb když zdržení filmu prospívá | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest