Sony má krkolomný název pro univerzum Spider-Manových filmů a chystá Kravena

Sony má krkolomný název pro univerzum Spider-Manových filmů a chystá Kravena | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit další 2 obrázky
Ano, podle materiálů studia Sony se skutečně chystá samostatný film o Spider-Manově padouchovi Lovci Kravenovi.

Komiksovky si potrpí na značkování. Jakmile vaše studio natočí vícero komiksových filmů, hned je dobré říct, že vyrábíte provázané univerzum. To univerzum se pak sluší pojmenovat a ideálně mu tak rovnou přidělit nějaký chytlavý akronym. Všechno začalo spolu s Marvel Cinematic Universe – MCU. Stručné, jasné, chytlavé. Co víc si přát, když tlačíte nějakou značku. DC už na tom bylo hůř. Fanoušci zkoušeli použít název DC Universe či DC Cinematic Universe, čili DCU či DCCU. Pak před lety zástupce studia Warner plácl, že jejich komiksovky přeci vytvářejí DC Extended UniverseDCEU. To už se mezi fanoušky chytlo, i když zpětně zase jiní zástupci Warneru tvrdili, že označení není oficiální.

U studia Fox se žádný brading pro označení filmového univerza komiksových X-Menů nikdy nijak zvlášť nepoužíval (i když tu a tam nějaký fanoušek použije termín "XCU"), zato v Sony se do značkovací hry zapojit rozhodli. Když v roce 2018 rozjížděli sérii filmů odvozených od postavy Spider-Mana, používali označení Sony’s Universe of Marvel Characters, nebo-li SUMC. Už to bylo dost kostrbaté, ale zřejmě to nebylo kostrbaté dost, protože studio Sony před pár dny potvrdilo, že oficiální název je ještě krkolomnější. Konkrétně zní Sony Pictures Universe of Marvel Characters. Zkráceně tedy SPUMC, či SPUoMC.

Internet si teď dělá ze Sony srandu, kvůli tomu, že se dobrovolně rozhodlo používat něco tak jazykolamného. Přitom jednoduché, přirozené a chytlavé „Spider-Verse“ se prostě nabízí. Ale kdo ví, třeba užívání takového označení zakazuje nějaké licenční ujednání s Marvelem, anebo Sony nechce, aby se pletly hrané komiksové filmy a ty animované – tam jsme dostali přímo snímek nazvaný Spider-Man: Into the Spider-Verse (u nás Spider-Man: Paralelní světy).

Zajímavé je, že Sony označení bez většího povšimnutí použilo ve svých loňských propagačních materiálech. Co je ještě zajímavější je to, že v sekci komiksových filmů v materiálech uvádí, že se pracuje na filmech se Spider-Manem, animované sérii Spider-Verse, Venomovi, Morbiovi, ale také na filmu s Lovcem Kravenem, jak se už delší dobu šušká. Zdá se tedy, že samostatný příběh dalšího Spider-Manova záporáka je přinejmenším zvažován. Co vy na to? Může Kraven bez Spider-Mana na plátně fungovat?

V komiksech je Sergei Kravinoff tragická postava jak z Dostojevského románu, potomek ruských emigrantů a především lovec. V životě chytil snad všechny velké šelmy. Bez použití palných zbraní, často holýma rukama, jen za pomoci nápoje, který zvyšuje jeho sílu. Aby dokázal, že je největším lovcem všech dob, chce polapit to nejnebezpečnější zvíře – Spider-Mana.

Zdroje: Sony, IGN

Galerie: 3

Sony má krkolomný název pro univerzum Spider-Manových filmů a chystá Kravena | Fandíme filmu Sony má krkolomný název pro univerzum Spider-Manových filmů a chystá Kravena | Fandíme filmu Sony má krkolomný název pro univerzum Spider-Manových filmů a chystá Kravena | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu