Vláda oznámila přesné podmínky, za jakých se 11. 5. můžeme vrátit do kina

Vláda oznámila přesné podmínky, za jakých se 11. 5. můžeme vrátit do kina | Fandíme filmu
Cinema City
Na popcorn si prozatím nechte zajít chuť a další pravidla, za jakých bude možné od půlky května v Česku opět promítat.

Už delší dobu je známo, že 11. května bude znovu možné (za jistých podmínek) otevřít kina. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dnes na tiskové konferenci uvedl přesné podmínky, za kterých bude možné kinosály provozovat.

V každém sále bude moci být maximálně 100 lidí, přičemž je třeba dodržet i následující podmínky: Každá druhá řada musí být zcela prázdná. V řadách, kde se vstupenky prodávat budou, se potom budou prodávat takovým způsobem, že diváci mohou sedět jednotlivě, nebo maximálně ve dvojici. Pak vždy musí následovat alespoň jedno volné sedadlo, které diváka (diváky) dělí od dalšího nejbližšího návštěvníka. To platí za předpokladu, že jsou v kině pevně připevněná sedadla. Pokud nejsou, pak je minimální vzdálenost mezi diváky zkrátka 1,5 metru. Provozovatel je povinen před zahájením představení prostory určené pro diváky vydezinfikovat. Diváci i personál musí mít roušky. Prodej jídla ani pití nebude v prostorách kin povolen. Obecně v kulturních zařízeních má personál být k dispozici k vysvětlování pravidel a například ve frontách musí být jasně označeno, jak mají návštěvníci řádně dodržovat rozestupy.

Prví kina už ohlašují, že se 11. května s nově zavedenými pravidly vrátí k provozu, tak uvidíme, jak velký bude o promítání v těchto podmínkách zájem a jaká vlastně bude filmová nabídka. Prozatím provozovatelé několika kin pro server iDnes uvedli, že plánují hrát zpočátku filmy, které byly v distribuci před začátkem krizového stavu, dál už to bude na rozhodnutí distributorů.

Zdroje: TK s ministrem zdravotnictví, iDnes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu