Screened Out: Dokument varuje před nebezpečím závislosti na mobilních telefonech

Screened Out: Dokument varuje před nebezpečím závislosti na mobilních telefonech | Fandíme filmu
Dark Star Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Bez "chytrého" telefonu ani ránu aneb zírání do mobilu pod drobnohledem.

V dnešní době si řada lidí již nedokáže představit každodenní život bez chytrého mobilního telefonu, chcete-li smartphonu. Tenhle komunikační pomocník se stal nedílnou součástí moderní společnosti, přičemž nejednou lze hovořit o závislosti. Lidé tráví s mobilem v ruce celé hodiny denně a interakce tváří v tvář se vytrácí (a koronavirus za to v tomto případě vážně nemůže). Stačí se rozhlédnout v metru, v autobuse, v restauraci či na ulici. Denně jsme bombardováni stovkami a tisícovkami selfíček, prazvláštních statusů na sociálních sítích a zapálenými pohledy do obrazovek mobilů. Základní komunikační funkce pomalu ustupuje do pozadí a z mobilů se stává nástroj ke zběsilým nákupům, několikahodinovému hraní her a prokrastinaci.

V dokumentárním snímku Screened Out se režisér Jon Hyatt snaží divákům ukázat různé aspekty tohoto fenoménu posledních let a poukázat na fakt, že se závislost na mobilních telefonech (obecně technologiích podobného typu) neliší od závislosti na hazardu. Dle posledních výzkumů zírá dospělý jedince na obrazovku smartphonu zhruba tři až pět hodin denně, přičemž děti jsou na tom ještě hůře, když kupříkladu teenageři tráví s mobilem v ruce každý den v průměru 6 hodin. Hyatt se pokouší v dokumentu Screened Out podívat pod pokličku této "mobilní" závislosti a zamyslet se nad dopady, které může tenhle fenomén moderní doby s sebou přinést. Nejsme příliš závislí na těchto zařízeních? Proč trávíme dobrovolně tolik času s mobilem v ruce? A jaký dopad mají tyto návyky na naše děti a na svět obecně? Otázky, na nimiž se vyplatí zapřemýšlet.

Snímek bude dostupný skrze VOD od 5. května 2020.

Foto: Dark Star Pictures

Galerie: 3

Screened Out: Dokument varuje před nebezpečím závislosti na mobilních telefonech | Fandíme filmu Screened Out: Dokument varuje před nebezpečím závislosti na mobilních telefonech | Fandíme filmu Screened Out: Dokument varuje před nebezpečím závislosti na mobilních telefonech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu