Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout

Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
A co považuje za největší problém současného Hollywoodu?

Režisér a scenárista Brian De Palma točí filmy už neskutečných šest dekád, přičemž zejména v osmdesátkách a devadesátkách platil za úspěšného filmaře, o němž se po určitou dobu mluvilo jako o "králi napětí". V jeho filmografii můžete najít filmové klenoty jako jsou například Carrie, Zjizvená tvář, Neúplatní, Oběti války nebo Hadí oči. De Palma rovněž stál u zrodu špionážní frančízy Mission: Impossible, v níž Tom Cruise alias Ethan Hunt řeší jednu zapeklitou situaci za druhou. Ačkoliv se úspěšná série v průběhu let výrazně proměnila a v případě posledních dvou dílů (Rogue Nation a Fallout) sešlápla plyn až na podlahu, tak jedničku lze pořád vnímat jako solidní rozjezd, v němž se teprve začíná utvářet Huntova "kaskadérská" aura. První Mission: Impossible dozajista má svoji kvalitu, ale každý fanoušek akčního filmu musí být rád, že momentálně drží frančízu pevně v rukou Christopher McQuarrie. Nicméně se zdá, že De Palma z dalších dílů nadšený nebyl a není. Alespoň to uvedl v rozhovoru pro server AP News.

Paramount Pictures

"Příběhy jsou natahovány pouze z ekonomických důvodů. Když jsem dotočil Mission: Impossible, Tom Cruise začal ihned sondovat, kdy začnu pracovat na pokračování. Zeptal jsem ho tedy, zda si dělá legraci. Vždyť jeden kousek bohatě stačí. Proč by někdo chtěl točit další? Důvod je samozřejmě jasný. Chtějí prostě vydělat více peněz. Já jsem nikdy netočil filmy kvůli penězům. A tenhle přístup představuje velký hollywoodský problém. V tom spočívá slabost/prohnilost dnešního Hollywoodu."

De Palma má samozřejmě v obecné rovině pravdu. Blockbustery se skutečně točí nejen pro potěchu oka a ducha, ale rovněž pro peníze. Nemyslím si, že by někdo toto tvrzení rozporoval. Současně lze říci, že série Mission: Impossible má v podstatě epizodní charakter, ačkoliv provázanost mezi jednotlivými díly se v posledních letech prohlubuje. Pořád se však jedná o stejný vzorec, kdy se Hunt snaží zastavit nějakého padoucha před zničením světa. Návaznost tedy spíše menší, nesrovnatelná kupříkladu s původní bourneovskou trilogií. Nicméně fanouškům imponuje, jakým způsobem Cruise s charakterem pracuje a jak posouvá hranice jeho možností. A nutno podotknout, že odvádí skvělou práci a z Mission: Impossible udělal společně s McQuarriem jednu z nejzábavnějších a nejatraktivnějších akčních sérii posledních desetiletí.

Mission: Impossible (1996): Tom Cruise v hlavní roli špionážního thrilleru. Film byl zčásti natočený v Praze, vznikl na motivy populárního stejnojmenného televizního seriálu, který se u nás vysílal pod názvem Nulová šance. Ve Spojených státech se film, v němž Tom Cruise nejen ztělesnil ústředního hrdinu, ale také jej produkoval, stal diváckým superhitem. Při akci na americké ambasádě v Praze dojde k masakru elitní špionážní jednotky CIA. Šéf chce odhalit zrádce ve vlastních řadách a podezírá mimořádně schopného agenta Ethana Hunta. Nespravedlivě podezíraný mladík se proto pouští do pátrání na vlastí pěst a na každém kroku mu při tom hrozí smrtelné nebezpečí. Odhalená pravda je šokující pro všechny.

Zdroj: APNews

Foto: Paramount Pictures

Mission: Impossible

20.05.1996 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu Mission: Impossible: Brian de Palma si myslí, že pokračování neměla vzniknout | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest