Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce

Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 8 obrázků
John Matrix se v osmdesátých letech málem vrátil na stříbrná plátna.

Každý milovník akčních filmů dozajista zná akční taškařici Komando z roku 1985, v níž se Arnold Schwarzenegger coby bývalý velitel elitní bojové jednotky John Matrix snaží zachránit svoji dceru a dát pořádně za uši zlotřilému exdiktátorovi. Mimo jiné také musí seřezat jistého Bennetta, svého parťáka z armády, kterého si střihnul Vernon Wells. Snímek režiséra Marka L. Lestera slavil v polovině osmdesátých let vcelku úspěch a pomohl Schwarzeneggerovi upevnit pozici zářivé akční hvězdy. Rakouský svalovec už sice měl za sebou pecky jako Barbar Conan nebo Terminátor, ale v roce 1985 si potřeboval vylepšit pošramocenou pověst po fiasku jménem Rudá Sonja, což se mu s Komandem povedlo. Dnes už snímek působí spíše úsměvně, leč pořád má neuvěřitelné grády a baví hláškami a masivními přestřelkami.

Vzhledem k úspěchu filmu se očekávalo, že vznikne pokračování, případně o něco později reboot. Zatím se tak naštěstí nestalo (bez Arnieho to prostě nemůže fungovat), ale výše zmíněný Vernon Wells v rozhovoru pro magazín Forbes uvedl, že v minulosti se vážně uvažovalo o prequelu.

"Kdysi mi někdo z branže řekl, že tvůrci přemýšlejí o natočení dalšího Komanda. V tu chvíli jsem si myslel, že půjde o remake, což by prostě nešlo. Komando znovu natočit nemůžete. Je to klasika a totální kýč. Nicméně oni neměli v plánu reboot, nýbrž prequel a měli prý o mě zájem. Takhle to mohlo fungovat. Chtěli vyprávět příběh o tom, jak to celé začalo. Jak se pokazil vztah mezi Bennettem a Matrixem, jak se ze mě stal padouch a z Arnieho charakteru hrdina. Víte jak, spekulace jsou věčné a pořád se něco děje, ovšem v tomto případě se nejednalo jen o prázdné řeči. Mysleli to vážně."

Tenhle vlak už tvůrcům nicméně bezesporu ujel a vlastně je to dobře, jelikož Komando skutečně představuje akční klasiku a současně bezmyšlenkovitý osmdesátkový výplach, jehož kouzlo nelze zopakovat. Pakliže by někdo chtěl "universum" rozšiřovat, zřejmě by se musel zaměřit na mládí a vojenskou kariéru plukovníka Matrixe (nejspíš bez větší účasti původního obsazení), ale mám dojem, že film by hledal platící diváky jen stěží. Netřeba připomínat, jak nedávno vybouchl v kinech další Terminátor a Stalloneho Rambo také žádnou díru do světa neudělal.

Komando (1985): Plukovník Matrix, bývalý velitel elitní bojové jednotky žije v ústraní, daleko od lidí. I tady je však objeven a napaden žoldáky exdiktátora Ariuse, kteří ho únosem jeho milované dcerky Jenny chtějí donutit ke spolupráci na zavraždění prezidenta jihoamerického státu Val Verde a svržení tamní demokratické vlády. Matrixovi se podaří uprchnout z letadla, kam je Ariusovými muži posazen, a okamžitě se vydá po stopách únosců. Pouští se do riskantní hry, neboť musí své dítě zachránit dřív než letadlo, v němž měl sedět, přistane. A to je necelých jedenáct hodin.

Zdroj: Forbes

Foto: 20th Century Fox

Komando

03.10.1985 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 9

Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu Komando: Prequel měl odhalit minulost ústředních postav kultovní akce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest