Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep

Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Demolition Man 2 s Meryl Streep coby dcerou hlavního hrdiny. To mohla být pěkná divočina.

Snímek Demolition Man z roku 1993 patří k nejzábavnějším a nejvtipnějším akčním flákům devadesátých let a bývá ve filmografii Sylvestera Stallona neprávem přehlížen. Všechny fanoušky akčních filmů přece musí bavit, jak rozmražený policejní důstojník John Spartan nahání nebezpečného zločince Simona Phoenixe, jehož si střihnul Wesley Snipes, v San Angeles roku 2032 a při tom si musí dávat velký pozor na to, co říká, neboť by mohl schytat pokutu za porušení slovního morálního statutu. Režisér Marco Brambilla měl vcelku kliku, že mohl usednout na režijní sesli, jelikož se jednalo o jeho celovečerní prvotinu. Lze si asi živě představit, že na place byl povětšinou šéfem Stallone, přičemž nezkušený Brambilla zřejmě neměl příliš prostoru k tomu, aby jej nějak výrazně korigoval. Ale jak už bylo řečeno, Demolition Man se povedl. I proto se už při natáčení jedničky uvažovalo o dvojce. A proč přišla tvůrcům na mysl už tehdy?

Jestli si dění ve filmu trošku pamatujete, tak určitě víte, že John Spartan, hlavní postava ztvárněná Stallonem, zmiňuje svoji rodinu. Hovoří o dceři, která by dle scenáristy Daniela Waters byla logicky starší než on, jelikož Spartan byl zaledován ve futuristickém vězení budoucnosti celých 36 let. Zajímavé je, že scéna s dcerou byla opravdu natočena. Zahrála si ji neznámá herečka Elizabeth Ruscio a údajně šlo o něžný a citlivý moment. Nicméně nakonec producent Joel Silver nařídil, aby byla z filmu vystřižena.

Postupem času začali tvůrci přemýšlet o tom, zda zmínku o dceři nevyškrtnout ze scénáře úplně. Souviselo to i s tím, že během testovacích projekcí si diváci dlouho mysleli, že dcerou je Sandra Bullock (hraje policistku, jež se Spartana v budoucnosti ujme). A měli logicky silné reakce na jejich první pokus o sexuální styk. Silver ovšem nic vystřihnout nechtěl a možná trošku v žertu pronesl, že dcerou bude Meryl Streep, poněvadž potřebuje nějaký úspěšný akční hit. Silver však Streep s nabídkou na druhého Demolition Mana nikdy neoslovil, tudíž zůstalo jen u řečí a úsměvného pošťuchování. Na druhou stranu, Stallone se Streep by byli pořádně našlapanou dvojící.

Demolition Man (1993): Los Angeles 1996 - policista John Spartan, řečený Demolition Man, v souboji s napůl geniálním, napůl šíleným zločincem Phoenixem způsobí nešťastnou náhodou smrt dvaceti rukojmí v troskách explodujícího domu. Trest je vykonán hibernací - zmrazením na desítky let. Pro Phoenixe za jeho zločin, pro Spartana za neúmyslné zabití... San Angeles 2032 - dokonalé město, plné harmonie, míru a bezpečné telepatické lásky. Jen kdesi v podzemí živoří skupina "špatných" lidí, věřících ve svobodný život. Když zločinec jako Phoenix během řízení o podmínečném propuštění (čistě formálním) uprchne do této nenásilné oázy míru, policii nezbývá než přivést k životu i Spartana, aby zachránil celé město.

Zdroj: MH

Foto: Columbia Pictures

Demolition Man

07.10.1993 | USA
Akční, Sci-Fi, Krimi
Info o filmu

Galerie: 5

Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep | Fandíme filmu Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep | Fandíme filmu Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep | Fandíme filmu Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep | Fandíme filmu Demolition Man: V plánu bylo pokračování s Meryl Streep | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest