Vin Diesel vyučuje break-dance a další zábavná videa ze začátků jeho kariéry

Vin Diesel vyučuje break-dance a další zábavná videa ze začátků jeho kariéry | Fandíme filmu
Breakin' in the USA
Zobrazit další 1 obrázek
Mrkněte na taneční kreace a první herecké a režisérské kousky Vina Diesela.

Vin Diesel patří již několik let ke stálicím hollywoodského nebe, přičemž jej na výsluní drží zejména série Rychle a zběsile. V posledních letech platilo, že Dominic Toretto rovná se úspěch, zbytek zpravidla průšvih. Snímky jako Poslední lovec čarodějnic nebo Bloodshot budiž příkladem. Bohužel, nejde ani tak o finanční stránku, ale spíše o (ne)kvalitu. Naposledy se Diesel předvedl v dobrém světle v Lumetově životopisném dramatu Dokažte mi vinu (2006) a tak úplně nezklamal ani v posledním Riddickovi (2013), takže už to nějaký ten pátek bude. Nicméně my se dnes mrkneme trošku více do Dieselovi minulosti. Nejprve se totiž podíváme, jak hvězda akčních filmů trsala v osmdesátých letech breakdance. Diesel vyrůstal v New Yorku, kde je pouliční umění nedílnou součástí každodennosti. Nikoho tudíž asi nepřekvapí, že si tancováním na ulici dokonce i vydělával. Tak posuďte sami, zda se neměl Diesel raději systematicky věnovat tanci: 

Když měl Diesel tancování dost, obrátil svoji pozornost ke světu filmu. A možná ani jeho nejvěrnější fanoušci nevědí, že poprvé se objevil v celovečerním filmu v roce 1990, když se mihnul v dramatu Čas probuzení (Awakenings). Posuďte sami, jak mu to tehdy seklo:

V roce 1994 potvrdil, že duší je prostě hračička. Často mluví o tom, jak má rád komiksy, Dračí doupě a další podobné kratochvíle. Tady se nechal zaměstnat rovnou na hračkářském veletrhu a ve společnosti plastových figurek jej to zjevně bavilo:

Aby měl větší šanci prorazit, vrhnul se i na režii. V roce 1995 tedy natočil krátkometrážní drama Multi-Facial, které ukazuje den amatérského herce, jenž obráží jeden konkurz za druhým. Nedokáže však zaujmout, přičemž důvody odmítnutí vás dost možná překvapí:

A na závěr tu máme Dieselovu celovečerní režijní prvotinu. V roce 1997 režíroval dle vlastního scénáře nízkorozpočtové drama Zbloudilci (Strays). Tenhle takřka neznámý celovečerák, v němž si Diesel i sám zahrál, se ucházel ve výše zmíněném roce o hlavní cenu na festivalu Sundance, což nakonec nedopadlo, ale podstatnější je, že ve filmových databázích schytává tenhle biják spíše kritiku (RotttenTomatoes 45%, ČSFD 46%). Snímek Zbloudilci je legálně dostupný skrze službu Kuki.

Pak si Vina všimnul Steven Spielberg, obsadil jej do vedlejší role válečného dramatu Zachraňte vojína Ryana a od té doby jeho hvězda začala prudce stoupat vzhůru.

Čas probuzení

12.12.1990 | USA
Drama
Info o filmu

Galerie: 2

Vin Diesel vyučuje break-dance a další zábavná videa ze začátků jeho kariéry | Fandíme filmu Vin Diesel vyučuje break-dance a další zábavná videa ze začátků jeho kariéry | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest