Mud: Matthew McConaughey jako tajemný vrah

Mud: Matthew McConaughey jako tajemný vrah | Fandíme filmu
Trailer na snímek, jenž se v Cannes dočkal nadšeného přijetí. Režíruje mladý Jeff Nichols.

Říká vám něco jméno Jeff Nichols? Mladý americký režisér a scenárista se do širšího povědomí kritiků a diváků zapsal snímkem Take Shelter. Mnohoznačný film na pomezí rodinného dramatu a psychologického thrilleru se těšil u americké kritiky obrovské obliby (server RottenTomatoes eviduje 94% pozitivních recenzí, i ratingy na filmových databázích jsou vysoké).

Mladý autor svůj nový film Mud, pojmenovaný podle přezdívky hlavního hrdiny příběhu, představil na letošním ročníku filmového festivalu v Cannes. Mud byl považován za nejlepší snímek, který letos Američané do Cannes přivezli, chválu pak sklidil i herecký výkon Matthew McConaugheyho.

Příběh pojednává o dvou kamarádech (Ellis a Neckbone), kteří narazí v lesích blízko řeky Mississippi na neznámého muže, který si říká Mud (McConaughey). Oba chlapci jsou okouzleni romantickými příběhy cizince a rozhodnou se mu pomoct, ačkoliv zjistí, že je obviněn z vraždy. Jejich původní dětská nerozvážnost ve spojení s tajemnou minulostí cizince chlapce nakonec vrhne do problémů. Ve vedlejších se objeví Reese Witherspoon nebo Nicholsův dvorní herec Michael Shannon.

Sám režisér Jeff Nichols svůj nový film popsal jako „mix Sam Peckinpaha a Marka Twaina“. Dá se tedy předpokládat, že typicky huckleberry-finnovské dobrodružství mladých kluků bude protnuto drsným až animálním chováním dospělých po vzoru amerického klasika Peckinpaha. Pro lepší představu o snímku se můžete podívat na trailer. Premiéra v ČR zatím nebyla stanovena, na Slovensku se však diváci filmu dočkají koncem června.

Mud - trailer

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest