Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba

Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba | Fandíme filmu
Orion Pictures Corporation
Zobrazit další 4 obrázky
Šerif Will Teasly už není mezi námi. Ve věk 81 let zemřel Brian Dennehy. Na Twitteru to oznámila jeho dcera Elizabeth.

Brian Dennehy se narodil v Bridgeportu ve státě Connecticut v roce 1938. Vystudoval střední školu Chaminade High School, posléze pokračoval s fotbalovým stipendiem na Kolumbijské univerzitě v oboru historie, aby promoval v oboru drama na prestižní univerzitě Yale. Na stříbrném plátně se začala objevovat v sedmdesátých letech. Mezi jeho rané počiny patří Nečistá hra s Chevy Chasem a romantická komedie 10 s Bo Derekovou a Dudley Moorem. Ponejvíce se však zapsal do srdcí filmových fanoušků rolí arogantního a ješitného šerifa Willa Teasleho v akčním hitu Rambo: První krev, v němž šel nevybíravým způsobem po krku vietnamskému veteránovi s tváří Sylvestera Stallonea. V osmdesátých letech pokračoval v budování solidní herecké kariéry. Zmínit můžeme kupříkladu snímky Volání vlků, Zámotek, Silverado nebo Smrtící triky. Dlouhou dobu bojoval s alkoholismem, leč práci nikdy nešidil. Opomenout bychom neměli ani filmy jako Podezření, Tommy Boy, Přepadení 13. okrsku, Smrt obchodního cestujícího nebo Nadějný rok.

Za více než čtyřicetiletou kariéru ztvárnil desítky filmových, televizních a divadelních rolí. Pyšnil se Zlatým glóbem, šestkrát byl nominován na cenu Emmy a dvakrát získal prestižní divadelní cenu Tony pro nejlepšího herce v hlavní úloze (Smrt obchodního cestujícího a Cesta dlouhým dnem noci). V průběhu kariéry se poctivou prací vypracoval na uznávaného a oceňovaného charakterního herce, pro něhož nebyla žádná role malá. Dle slov jeho dcery, herečky Elizabeth Dennehy, zemřel přirozenou smrtí. Jeho tvář bude ve světě filmu hodně chybět.

Čest jeho památce a upřímnou soustrast rodině a blízkým.

Zdroj: Deadline

Foto: Orion Pictures Corporation

Rambo: První krev

22.10.1982 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller, Válečný
Info o filmu

Galerie: 5

Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba | Fandíme filmu Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba | Fandíme filmu Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba | Fandíme filmu Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba | Fandíme filmu Zemřel Brian Dennehy, drsný šerif z prvního Ramba | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest