Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti

Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 8 obrázků
Seznamte se s náročným natáčením filmové adaptace opulentního sci-fi románu, který bude v kinech rozdělený na dvě části.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Před pár dny dorazila první oficiální fotkaDuny Denise Villeneuvea, na níž byl zachycen ústřední hrdina Paul Atreides (Timotheé Chalamet) ještě na domovské vodní planetě Caladan. Z ní s matkou a otcem odcestuje převzít kontrolu nad pouštní planetou Arrakis, kde se nachází vzácné koření, které (mimo jiného) prodlužuje život. Paul pochází z mocné galaktické rodiny a myslí si, že je jenom obyčejný mladík, jenž se snaží najít své místo ve světě, ale ve skutečnosti má schopnost jej změnit.

Bližší pohled na film nabízejí další fotky. Na první vidíme Paula po boku jeho matky, Jessicy Atreides (Rebecca Ferguson), která tady bude mít oproti románové předloze větší roli, což zahrnuje třeba výcvik a obranu Paula. Ferguson postavu popisuje jako matku, konkubínu a vojáka. Jessica je členkou sesterstva Bene Gesserit, které dokážou číst myšlenky, ovládat lidi hlasem a manipulovat s rovnováhou moci ve vesmíru.

Vanity Fair/Chiabella James

Na další fotografii je zvěčněn manžel, otec a vévoda Leto Atreides (Oscar Isaac). Jeho rodina se dostane do sporu se zlým baronem Vladimirem Harkonnenem (Stellan Skarsgård). Ten vypadá jako nosorožec v lidském těle a na rozdíl od předlohy má být méně šílený a nebude to taková karikatura, jakou je podle režiséra v románu. Důležité úlohy sehrají v příběhu i ostatní ženské postavy, mezi nimiž potkáme i tajemnou dívku Chani (Zendaya), jež Paula pronásleduje v jeho snech a vidět ji můžete hned vedle vévody Leta.

Pro boj budou mladíka trénovat i Duncan Idaho (Jason Momoa) a Gurney Halleck (Josh Brolin), které si také můžete prohlédnout na následujících fotkách. Na té další je potom zachycen i sám režisér Villeneuve ve společnosti Javiera Bardema, který hraje Stilgara, vůdce pouštního kmenu Fremenů. Změny barvy pleti a pohlaví se dočkala románová postava Lieta Kynese, který je předním ekologem Arrakisu a nezávislým energetickým makléřem uprostřed různých bojujících frakcí. Pro to, aby bylo obsazeno více žen, si roli zahrála Sharon Duncan-Brewster.

Další kapitola »

Galerie: 9

Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu Duna: Nová velkolepá sága se představuje - fotky, obsazení podrobnosti | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest