Kina v Česku by mohla znovu otevřít 8. června

Kina v Česku by mohla znovu otevřít 8. června | Fandíme filmu
Pixabay License / Volné pro komerční užití
Objevilo se světlo na konci tunelu, leč návštěva kina je pořád ještě daleko.

Filmový byznys se ocitl v nelehké situaci, když finančnímu tlaku čelí provozovatelé kin, distributoři, producenti, studia i řadoví zaměstnanci. Nicméně česká vláda konečně alespoň naznačila, kdy by se situace u nás měla začít hýbat kupředu. Dle zveřejněného harmonogramu by se kina mohla otevřít 8. června 2020. Dalo se předpokládat, že právě akce s větším počtem účastníků přijdou na řadu až úplně na konci postupného uvolňování současných opatření, což není žádné překvapení a dává to smysl. V oné poslední vlně by mělo dojít ke kompletnímu zprovoznění obchodních center, provozoven nad tisíc metrů čtverečních, restaurací a barů, hotelů, ubytoven, taxislužeb, tatérství, divadel, kin, zámků, hradů, zotavoven a vnitřních prostor zoo. Povoleny budou hromadné akce do 50 osob (kultura, sport) a svatby.

Pakliže by šlo vše podle plánu, což přirozeně nemusí, mohly by zdárně proběhnout i na podzim přesunuté festivaly (Febiofest, Anifilm či Zlín Film Fest). Zda se bude v řádném termínu konat Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, zatím není jasné, přičemž organizátoři stále počítají s termínem 3.-11. července 2020. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ovšem dnes přiznal, že hromadné akce typu hudebních festivalů se v létě zřejmě nebudou moci uskutečnit, tudíž těžko soudit, jak to s filmovými festivaly obecně bude.

Současně je nutné uvědomit si i kontext a situaci ve Spojených státech, neboť s ní úzce souvisí i ochota distributorů a studií posílat do kin nové (hotové filmy). Kdyby se ve stejné době neměla otevřít i americká kina, pravděpodobně by byla nabídka u nás poněkud slabší.

Nicméně máme naději, že v řádů týdnů budeme moci vyrazit na nějakou tu (třeba jen menší) projekci, což je výrazně lepší než pořád jen sedět doma u televize či u monitoru.

Zdroj: iDnes.cz

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest