Schwarzenegger, Clooney a další hvězdy darovaly miliony na boj s koronavirem

Schwarzenegger, Clooney a další hvězdy darovaly miliony na boj s koronavirem | Fandíme filmu
Columbia TriStar
Celý svět si v období krize pomáhá a výjimkou nejsou ani nejznámější celebrity.

Aktuální situace spojená s koronavirovou nákazou značně ztížila život milionům lidí po celém světě. Právě v této situaci se však naštěstí již mnohokrát ukázalo, že mezi lidmi existuje solidarita, a že si navzájem dovedeme pomáhat. A to platí o všech. Od lidí co žijí v těch nejhorších podmínkách, až po nejbohatší celebrity, z nichž už se pomoci ostatním rozhodlo hned několik. Často to je formou různých zábavných a povzbuzujících příspěvků na sociálních sítích nebo jiných nápadů, některé známé osobnosti se však na boj s onemocněním COVID-19 také rozhodly přispět nemalé peněžní částky.

Arnold Schwarzenegger se celému tématu věnuje už celé týdny prostřednictvím videí na sociálních sítích, ve kterých své fanoušky varuje před nákazou a naléhá na ně, aby zůstávali v domácí karanténě. Aktuálně pak přispěl 1 milion dolarů na poskytnutí zdravotního materiálu, především roušek, zdravotníkům pracujícím v první linii. Stejnou částku poskytl i manželský pár George a Amal Clooneyovi, jejichž příspěvek putoval hned několika charitám, a také Oprah Winfrey, která se finance rozhodla poskytnout lidem, kteří bojují s nedostatkem jídla.

Stejný cíl si pak našly i další příspěvky. Je tu stomilionový dar šéfa Amazonu, Jeffa Bezose, který se rozhodl podpořit neziskovou společnost Feeding America. Podle všeho se jedná o největší finanční dar v její historii. No a pak je tady známý filantrop Leonardo DiCaprio, který se ve spojení s několika společnostmi včetně Applu, rozhodl na podporu hladovějících poskytnout 12 milionů dolarů. Hvězda série X-Men James McAvoy pak daroval 275 tisíc liber kampani na nákup ochranných prostředků.

Některé hvězdy se rozhodly pořádat různé charitativní akce. Nově se jedná především o online pokerový turnaj, který před pár dny pořádalo hned několik celebrit v čele s Benem Affleckem, Mattem Damonem, Adamem Sandlerem a Sarah Silverman. Vybralo se přes milion dolarů.

Takový Ryan Reynolds, který mimochodem se svou manželkou Blake Lively daroval nemalou částku již před necelým měsícem, pak na svém Twitteru poděkoval šéfovi společnosti Razer, která darovala 10 milionů chirurgických roušek. Podle Ryana se Razer nyní může na sto procent stát členem superhrdinského týmu X-Force.

Zdroje: Deadline I, II, III, IV; Movieweb, ScreenRant

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest