Box Office: Ježek Sonic mezi bankroty

Box Office: Ježek Sonic mezi bankroty | Fandíme filmu
Paramount
Filmy se hrajou jen v autokinech nebo doma. Jak se jim daří?

Ani tento víkend pro vás samozřejmě nemáme příliš optimistických kasovních novinek. Mezinárodní kinoprůmysl je v těžkém útlumu a hovoří se aktuálně o ztrátě ve výši 20 miliard. Očekává se až třicetiprocentní propad tržeb při znovuotevření kin, se kterým budou muset první uvedené novinky počítat. Návrat diváků do sedaček nebude určitě rychlý a někteří budou dlouho otálet, než nabudou důvěru v kinosály. Aktuálně situaci nese zřejmě nejhůře americký řetězec kin AMC, kterému novináři prorokují bankrot v nadcházejících měsících. Podle posledních zpráv ale i tak firma připravuji plány na restrukturalizaci, aby mohla v předpokládaných červnových termínech otevřít.

Ve světě koronaviru dlouho odolávalo Japonsko, ale i tam se chystá zavést stav ohrožení, který samozřejmě bude provázet doporučené uzavření kin. Poslední alternativou tedy zůstávají drive-in kina, z nichž 13 je stále otevřeno v USA a padesátiprocentní nárůst návštěvníků hlásí i lokace v Německu. Diváci se ale musí spokojit se staršími snímky, Mulan ani Bonda se tam diváci rozhodně nedočkají. 

Už nám tedy zbývá jen projít online projekce. K dosavadním číslům ze služeb iTunes a FandangoNOW, ze kterých jsme poslední týdny vycházeli, se připojují další americké VOD služby a trend je zatím docela jasný: Filmovým žebříčkům z nedávných kino premiér vévodí Ježek Sonic a Mizerové navždy. Každá služba samozřejmě využívá jinou metriku a některé reportují trendy pomaleji než jiné, každopádně Sonica najdeme v první trojce jak na Fandangu, tak iTunes a Amazonu. Disney si pak spravuje chuť i animákem Frčíme, který se po nasazení na internet vyšplhal na vyšší příčky rozličných platforem. Na Googlu stoupá výše mezi trendy vyhledávání a populární je i na webech jako Tumblr nebo IMDb.

Náš příští Box Office článek bude nesporně zajímavý kvůli Trollům 2, kteří jsou od tohoto víkendu k dostání na VOD a my budeme hodně zvědaví na to, jak se snímku povede, když se studio Universal rozhodlo Trolly neodložit na lepší časy a rovnou je poslalo na domácí video. Startovat by se mělo znovu za klasických 20 dolarů za vypůjčení. Minule jsme říkali, že je to cena, kterou obecně diváci spíše platit nechtějí. Ukazuje to například i výrazný sešup ceny Birds of Prey, které Warneři také nasadili zpočátku za dvacku, ale dnes už se dá půjčit za 6 dolarů. Jestli to u Trollů 2 bude jiné, se snad dozvíme v nejbližších dnech.

Zdroj: Deadline, Indiewire, Screenrant

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest