Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý

Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu
Metro-Goldwyn-Mayer
Zobrazit dalších 8 obrázků
Filmový Rocky si nejednou sáhnul na úplné dno. Na kterého boxerské dobrodružství je nejvíce pyšný jeho tvůrce a představitel?

Sylvester Stallone si ve své bohaté kariéře střihnul řadu nezapomenutelných rolí, ale některé přece jenom vyčnívají. Jednou z nich, společně s vietnamským veteránem Johnem Rambem patrně tou nejslavnější, je Rocky Balboa. Boxérská sága se rozběhla v roce 1976 snímkem Rocky, tedy v době, kdy Stallone rozhodně neplatil za hvězdu stříbrného plátna. Za scénář (a herecký výkon) k vynikající jedničce byl navíc Sly nominován na Oscara, tudíž kvalitu docenili i kritici a americká Akademie filmového umění a věd (celkem si Rocky vyboxoval deset nominací). Rocky se na plátna kin vrátil ještě pětkrát, pakliže do výčtu nebudeme počítat prvního a druhého Creeda. Stallone se nedávno k frančíze vrátil, když odpovídal fanouškům skrze video na Instagramu na jejich otázky. Prošedivělá ikona osmdesátkových a devadesátkových akčních filmů uvedla, že pravděpodobně nejlepším filmem, který kdy natočil, skutečně je první Rocky. Nicméně nejvíce hrdý je na šestku, čili na snímek Rocky Balboa z roku 2006. A proč to tak cítí?

"Protože tenhle film nechtěl nikdo natočit. O realizaci jsem se pokoušel takřka šest let a jakmile snímek spatřil světlo světa, byl jsem na něj nesmírně pyšný, protože to byla velice klikatá a obtížná cesta, jakou jsme museli projít."

Faktem zůstává, že co do kvality se s jedničkou žádný z následujících dílů nemůže měřit. Obecně platí, že čím vyšší číslovka v názvu, tím přestřelenější scénář. Na druhou stranu, fanoušci Rockyho milují a třeba taková čtyřka, kde si to philadelphský rodák rozdal se sovětskou mašinou s tváří Dolpha Lundgrena, patří k nejzábavnějším studenoválečným bijákům všech dob. Však si stačí vzpomenout na tréninkové koláže (k vidění na konci článku), které ukazují přípravu obou borců na atraktivní zápas, a srdce každého Slyova fanouška musí poskočit radostí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Answering the questions of the fans have asked

Příspěvek sdílený Sly Stallone (@officialslystallone),

Zdroj: Stallone_Instagram

Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Rocky Balboa

20.12.2006 | USA
Drama
Info o filmu

Galerie: 9

Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu Rocky: Sylvester Stallone prozradil, na který film ze série je nejvíc hrdý | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest