Top Gun 2 odsouvá premiéru, aneb filmové léto se dál rozpadá na prach

Top Gun 2 odsouvá premiéru, aneb filmové léto se dál rozpadá na prach | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Známé nový termín uvedení pro Top Gun 2, Tiché místo 2 či Mimoně 2.

Že se v Česku jen těžko bude cokoliv promítat v kinech do konce dubna, to je jednoznačně dané záměrem vlády prodloužit do té doby nouzový stav. A mezinárodně je situace prakticky totožná. V květnu tu a tam nějaké filmy v programu zůstávají a dokonce i dva střední velikosti – nový Můj špion ani Artemis Fowl mezinárodně zatím premiéru oficiálně neodložili, ale působí to spíš jako určité opomenutí, než cokoliv jiného. Je nepravděpodobné, že by ty filmy uvedené byly. V červnu ze známějších titulů zatím nebyl odsunutý remake Candymana a také pixarovka Duše, která by se měla promítat mezinárodně už 19. Ale zase to nepůsobí moc pravděpodobně a Disney nejspíš jen nechce odkládat mnoho filmů naráz. Protože jen těžko lze čekat červen v kinech, když se nám před očima pomalu rozplývá červenec.

Už před několika dny jsme vás informovali o odsunutí titulů studia Sony, jako jsou noví Krotitelé duchů nebo komiksovka Morbius. Teď už to balí i studio Paramount. Největší ránou pro fanoušky akčních velkofilmů je jednoznačně odsunutí Top Gunu: Mavericka. Pokračování slavné stíhací akce mělo dorazit 16. července, místo toho má novou premiéru stanovenou na 23. prosince. Tehdy měla být uvedena sci-fi Tomorrow War s Chrisem Prattem, ta teď odsouvá na neurčito. Paramount také odložil nového SpongeBoba. Ten se měl promítat závěrem května, teď je jeho premiéra stanovená na 31. 7.

Tenhle přesun je zajímavý, protože signalizuje, že studio věří, že v té době už by kina otevřená být mohla. Nicméně zřejmě se nepředpokládá, že by do nich v té době nějak houfně chodili lidi, protože se sem nepřesunul drahý Top Gun, ale jen nenápadný SpongeBob. A konečně známe také nový termín uvedení pro Tiché místo 2. To ohlásilo premiéru na 4. září. Začátek školního roku se tak po třech letech s To nebo Sestrou utvrzuje jako jeden z tradičních termínů pro uvádění hororů a hororově laděných filmů.

Už dříve jsme se dozvěděli, že Universal v červenci neuvede Mimoně 2, protože animátoři zpomalení pandemií film nestíhají dokončit. Teď jsme se dozvěděli, že film byl odložený přesně o rok. Nová premiéra je stanovená na 2. 7. 2021. Tehdy mělo do kin dorazit Zpívej 2, ale to je teď nově odsunuté na 22.12. 2021.

Z červencové nabídky větších titulů tak zbývají 9. 7. Free Guy s Ryanem Reynoldsem (Disney), 16. 7. Tenet (Warner) a 23. 7. Expedice: Džungle. Domníváme se, že je jen otázkou času, než se z cesty uklidí také, a pak se pomalu začneme zabývat otázkou, zda srpen zůstane beze změn (zatím je tam ohlášená z větších snímků prakticky jen Wonder Woman 2), anebo se nabídka začne rozpadat na prach i tam…

Pokud vám pohyblivé obrázky už teď chybí, projděte si spolu s námi chystané seriály následujících dvou měsíců, které (zatím) nikam neodcházejí:

Zdroje: Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu