Harry Potter: Kdo měl původně hrát profesora Snapea

Harry Potter: Kdo měl původně hrát profesora Snapea | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Po Bradavicích se měl procházet Oswaldo Mobray z Neuvěřitelného Hulka.

Dohady o tom, kdo je největším frajerem ve světě Harryho Pottera, zřejmě nikdy neskončí. Nemalá část divácké a čtenářské obce má za to, že to byl Severus Snape. Toho si ve filmové frančíze střihnul britský herec Alan Rickman. Ten už, bohužel, není mezi námi, ovšem i díky sérii o statečném kouzelníkovi se nesmazatelně zapsal do srdcí filmových fanoušků. Nicméně nemuselo tomu tak být, jelikož Rickman nebyl první volbou studia Warner Bros., ačkoliv zpětně se zdá, že se pro roli profesora lektvarů a obrany proti černé magii narodil. Naprosto dokonale splynul s postavou, dokázal přesně vyvážit onu temnou a kladnou stránku charakteru a na milimetr přesně dávkovat emoce. Leč, jak bylo řečeno, nebyl prvním, komu přistála nabídka na stole. Volbou číslo jedna byl totiž Tim Roth, kterého si možná pamatujete ze snímků jako Gauneři, Pulp Fiction, Rob Roy, Neuvěřitelný Hulk nebo Osm hrozných. Londýnský rodák ovšem na poslední chvíli z projektu vycouval kvůli časovému vytížení.

Roth o roli opravdu stál, jenže byl již upsán Planetě opic režiséra Tima Burtona, která měla stejně jako Harry Potter a Kámen mudrců premiéru v roce 2001. Nejprve se obě produkce snažily vyjít Rothovi vstříc, ale nakonec nebylo možné oba harmonogramy sladit, tudíž se musel potterovské série vzdát. Vzhledem ke kvalitě "opičího" snímku s Markem Wahlbergem v hlavní roli jej tato skutečnost zřejmě dosti mrzí. Casting na roli Snapea se tedy rozběhl nanovo, přičemž J.K. Rowling, autorka knižní předlohy, sama navrhla Rickmana jako ideálního kandidáta. Posléze došlo k dohodě a z Hanse Grubera se stal Severus Snape.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Warner Bros.

Harry Potter a Kámen mudrců

14.11.2001 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Harry Potter: Kdo měl původně hrát profesora Snapea | Fandíme filmu Harry Potter: Kdo měl původně hrát profesora Snapea | Fandíme filmu Harry Potter: Kdo měl původně hrát profesora Snapea | Fandíme filmu Harry Potter: Kdo měl původně hrát profesora Snapea | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest