Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer

Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu
Signature Entertainment / Metro International
Zobrazit dalších 9 obrázků
Neoficiální pokračování Statečného srdce sklidilo smíšené reakce.

Robert I. Skotský alias Robert Bruce patří k těm postavám světových dějin, které už nám svět filmu v minulosti přiblížil. Neúnavný bojovník za skotskou nezávislost se objevil ve snímku Statečné srdce, kde byl sice v centru dění William Wallace ztvárněný Melem Gibsonem, ovšem v závěru filmu si užil svoji chvilku slávy. V roce 2018 nám pak Netflix naservíroval parádní historické životopisné drama Král psanec (Outlaw King), které už bylo plně zaměřené na osudy skotského krále. Sledovali jsme jeho snahu spojit skotské klany proti anglickým uzurpátorům a vymanit tak skotský lid z nadvlády Anglie. Snímek režiséra Davida Mackenzieho sklidil solidní ohlasy a patří k tomu nejlepšímu, co Netflix vyprodukoval. A jelikož život skotského hrdiny rozhodně nelze postihnout v jediném filmu, vznikl snímek Robert the Bruce.

V hlavní roli se představí Angus Macfadyen, jenž si postavu střihnul již ve zmiňovaném historickém opusu Statečné srdce. Z filmu se tudíž stává jakési neoficiální pokračování. Morag hraje Anna Hutchison (Chata v lesích, seriál Spartacus), dále vystupují Jared Harris (The Crown), Zach McGowan (The 100), Emma Kenney (Shameless) nebo Patrick Fugit (Zmizelá). Režíroval nepříliš známý Australan Richard Gray (Dvojnice, Sugar Mountain), scénář napsal Eric Belgau společně se samotným Macfadyenem.

Snímek měl mít původně premiéru 24. dubna 2020, leč do kin v současné situaci dozajista nedorazí. Uvidíme, jak to s distribucí nakonec bude. Nicméně Robert the Bruce byl již promítán na několika festivalech, přičemž ohlasy nejsou příliš uspokojivé. Na serveru RottenTomatoes vidíme 17 recenzí, ale pouze 8 pozitivních při průměrném ratingu 4.5 z 10. Někteří kritici hovoří o nevyužité šanci, o nedostatku emocí a při nejlepším o průměrné realizaci. Diváci by se prý neměli těšit na druhé Statečné srdce, neboť laťka byla nasazena příliš vysoko. Na druhou stranu ti spokojenější recenzenti mluví o slušném historickém bijáku, jenž sice má poněkud zvláštní strukturu vyprávění, avšak výsledkem je zajímavé a promyšlené podobenství o moci, válce a touze po nezávislosti. Pochvalu si tu a tam vysloužil i Macfadyen.

Mrkněte na trailer a nezapomeňte na fotky v galerii.

Snímek Robert the Bruce se zaměří na filmaři dosud neprozkoumané období života skotského krále a bojovníka za nezávislost, na ztracené zimní měsíce, během kterých je raněný Robert pronásledovaný nepřáteli napříč promrzlou Skotskou vysočinou. Úkryt nachází u chladné paní Morag a jejích nebojácných dětí. Během ukrývání jej skromnost, odolnost a odvaha obyčejné rodiny zasáhne natolik, že po uzdravení konečně najde sílu burcovat lid a vést zemi v tvrdém boji za nezávislost. Robert povstává jako fénix z popela a stává se hrdinou, kterého Skotsko potřebovalo. Bojoval za blahobyt svých lidí, zatímco toho svého se vzdal. Už nikdy v životě nespal na hradě a splynul v jedno se zemí a přírodou.

Zdroj: RT

Galerie: 10

Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu Robert The Bruce: Neoficiální "pokračování" Statečného srdce odhalilo trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu