Harry Potter: Jednu z postav mohla hrát sama J.K. Rowling

Harry Potter: Jednu z postav mohla hrát sama J.K. Rowling | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Autorka slavných románů o kouzelnickém učni dostala nabídku hrát jednu z rolí ve filmové sérii. Kterou? A proč ji odmítla?

Fanoušci Harryho Pottera nejspíš vědí, že spisovatelka J.K. Rowling nepatří mezi ty spisovatele, kteří by se od filmových adaptací svých knížek distancovali. Autorka filmaře nikdy nenutila, aby její dílo otrocky kopírovali do posledního detailu, na druhou stranu jim ale vždy byla k dispozici, kdy potřebovali její radu. Například se tak mohl poupravit scénář, když bylo potřeba nějaký element zdůraznit, protože v budoucnosti měl mít větší důležitost, než se v danou chvíli mohlo zdát. V rámci prequelové série Fantastická zvířata už dokonce J.K. scénáře sama píše.

Kdysi dávno však spisovatelka dostala příležitost si ve filmech dokonce zahrát. Filmaři jí nabídli úlohu Lily Potterové, Harryho matky. Hned v prvním filmu se objevila ve flashbacku a zrcadle z Erisedu. Rowling tehdy nabídku odmítla s tím, že pro herectví vůbec nemá vlohy, ani pokud jde jen o to, abyste stáli na místě a mávali. I to by podle svých slov dokázala nějak pokazit. Ať už byla spisovatelka skutečně pouze jen upřímná ke svým schopnostem, anebo se jen skromně nechtěla cpát do popředí, pro filmy její rozhodnutí nejspíš bylo přínosem. Vzhledem k tomu, že v dalších filmech měla Lily Potterová sem tam o něco výraznější prostor, tak herecké schopnosti potřeba byly. Kdykoliv se ve filmech dospělá Lily objevila, hrála ji Geraldine Somerville.

Zdroj: J.K. Rowling

Galerie: 3

Harry Potter: Jednu z postav mohla hrát sama J.K. Rowling | Fandíme filmu Harry Potter: Jednu z postav mohla hrát sama J.K. Rowling | Fandíme filmu Harry Potter: Jednu z postav mohla hrát sama J.K. Rowling | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu