Afrikou na pionýru: Cestopis od člena trabantí party místo do kin míří online

Afrikou na pionýru: Cestopis od člena trabantí party místo do kin míří online | Fandíme filmu
BONTONFILM a.s.
Zobrazit další 3 obrázky
V trošku pochmurných dobách koronavirové karantény diváci ponejvíce vyhledávají komedie.

Karanténa trvá, koronavirus nadále postupuje Evropou a otevření kin je stále v nedohlednu. I proto se daří službám "do domu", jako je například původní česká online videopůjčovna Aerovod. Ta zažila v minulých týdnech strmý nárůst v tržbách, což asi nikoho nepřekvapí. Oproti zatím nejúspěšnějšímu měsíci v historii fungování videotéky, kterým byl prosinec 2019, zaznamenal Aerovod v březnu čtyřnásobné navýšení tržeb. Nové filmy se nyní na Aerovodu objevují každý den – diváci nově mohou zhlédnout například devíti Českými lvy oceněné Nabarvené ptáče či mafiánský thriller První zrádce. Ve čtvrtek 26. března přibyde do katalogu videotéky snímek Afrikou na Pionýru. Dokument cestovatele a dobrodruha Marka Slobodníka, kterého diváci znají z výprav žlutých trabantů Dana Přibáně, sleduje Slobodníka a jeho čtyři přátele při pětiměsíční cestě ze střední Evropy až do Kapského města – na legendárních motorkách Jawa Pionýr. Snímek měl jít do klasické kinodistribuce, ale nakonec jej diváci uvidí alespoň takto.

Čtěte také: To nejlepší z nabídky Aerovodu

A co filmové fanoušky momentálně nejvíce láká? „Nejsledovanějšími filmy jsou aktuálně hořká komedie Vlastníci, oscarový Parazit, necenzurovaná verze filmu Párty Hárd nebo francouzská romantická komedie Tenkrát podruhé. Sledovanost teď roste všem filmům v našem katalogu – všimli jsme si ale, že v tomto čase lidé zdaleka nejvíc vyhledávají komedie,“ dodává Jakub Němeček, dramaturg z distribuční společnosti Aerofilms.

Aerovod je od počátku svého působení pevně spjat s pražskými kiny Aero, Bio Oko, Světozor, královehradeckým Biem Central a brněnským Univerzitním kinem Scala. Ta před několika dny obnovila svůj provoz online v rámci projektu Moje kino LIVE. Společné sledování filmů je doplněno chatem, ve kterém je možné sdílet své dojmy, úvody dramaturgů, debatami a dalšími přidruženými formáty, které mají kinofilům co nejvíc připomínat jejich přirozené prostředí. Už ve středu 25. března ve 20:30 má Moje kino LIVE na programu premiéru filmu Raoul Taburin. Příběh z prosluněné Provence vypráví o proslulém cyklomechanikovi, jenž před celým světem tají strašnou pravdu – neumí jezdit na kole. Film podle knihy geniálního ilustrátora a humoristy Jean-Jacquese Sempého se skvělým Benoîtem Poelvoorde v hlavní roli připomíná, že nejdále člověk dojde s láskou a upřímností. Více na www.mojekino.cz.

Pakliže jste služby Aerovodu ještě nevyužili, určitě se alespoň podívejte na web (https://aerovod.cz/). Třeba vás česká online videopůjčovna nakonec osloví.

Cestovatelský dokument Afrikou na Pionýru ukáže dobrodružství, které nezná hranice a které žene možnosti vlastního těla i svobodu ducha až do nejvyšších otáček. A zároveň přinese úchvatné záběry a pohled na přírodu a život Afriky, jaký nemá obdoby. Pět jezdců strávilo v sedle Jawy Pionýr pět měsíců, ze střední Evropy ke Kapskému městu ujelo přes 15 000 kilometrů. Na tom nejméně pohodlném dopravním prostředku projeli pouští, pralesem i savanou, protnuli rovník a profrčeli kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se setkává Indický oceán s Atlantickým. Během cesty spotřebovali 2500 litrů benzínu, natočili 360 hodin záběrů, provedli snad milion drobných oprav a prožili si dvě malárie.

Zdroj: Tisková zpráva

Foto: BONTONFILM a.s.

Galerie: 4

Afrikou na pionýru: Cestopis od člena trabantí party místo do kin míří online | Fandíme filmu Afrikou na pionýru: Cestopis od člena trabantí party místo do kin míří online | Fandíme filmu Afrikou na pionýru: Cestopis od člena trabantí party místo do kin míří online | Fandíme filmu Afrikou na pionýru: Cestopis od člena trabantí party místo do kin míří online | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest