Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje

Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Bohužel, na český digitální trh se z předčasných on-line premiér zatím dostává jen zlomek filmů. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Těsně po zveřejnění se dozvídáme, že ode dneška bude (minimálně na amerických platformách) k dispozici pixarovka Frčíme (Onward), která si českou premiéru v kinech odbyla 5. března.

Stále víc kin po celém světě zavírá a ruší se stále víc festivalů. Veřejně tedy není kde promítat. Část filmů studia odkládají na neurčito, jiné se přesouvají do on-line prodeje daleko dřív, než by za obvyklých okolností bylo běžné. Což pro fanoušky může být určitá cena útěchy – když už nemohou do kina, alespoň si pustí nejnovější lákavé kousky doma.

Začněme však negativní zprávou. Dnes v USA a na některých dalších trzích vstupují na online platformy snímky Neviditelný, Lov a Emma. Minimálně v momentě vydání článku žádný z filmů na českých platformách není. Je nám jasné, že je to pravděpodobně způsobené komplikovanými mezinárodními distribučními vztahy, nicméně v praxi to pro dané snímky nevěstí nic dobrého.

Pirátská scéna samozřejmě nikdy nespí a co si uživatelé nemohou koupit, to si obstarají jinak. Taková je prostě realita. A i kdyby bylo sto procent filmových diváků poctivých, tak si lze jen těžko představit, že by několik měsíců staré filmy jako Lov při budoucím znovuotevření kin mohly zaujmout nějakou větší diváckou skupinu, když v tu chvíli bude přetlak novinek a odložených velkofilmů, které hladově čekají na své okénko v kinech. Menší filmy jako Emma. tak zkrátka chtě nechtě stejně čeká budoucnost v digitální distribuci. Otázkou je pouze to, kdy ta budoucnost oficiálně přijde a jak velké procento potenciálních zákazníků kvůli nepružnému otálení mezitím schramstnou poskytovatelé pirátského obsahu.

Daleko větší radost nám tak dělá Apple TV+, která snímek The Banker dnes nasadila i na náš trh. Stejně tak můžeme doufat, že se u nás na platformě dočkáme uvedení dokumentárního filmu Beastie Boys Story, který pojednává o slavné hiphopové kapele. Premiéra v kinech byla zrušena, ale na Apple TV+ by snímek měl dorazit 24. dubna beze změn. Už teď si lze také podle všeho na stránkách firmy Oscilloscope zakoupit indie drama Saint Frances, které přináší hřejivý příběh jedné chůvy.

Drama Cesta zpátky, ve kterém Ben Affleck ztvárnil alkoholika, který pomáhá školnímu basketbalovému týmu k úspěchu, bude uvedené do digitální distribuce 24. března, avšak máme obavu, že opět nepůjde o globální záležitost a vedle USA bude zahrnuto už jen pár dalších mezinárodních trhů.

Mezi méně výrazné snímky, které budou (minimálně v USA) uvedeny do digitální distribuce s předstihem, patří také Human Capital s Lievem Schreiberem (uvedení dnes) a náboženské drama Dokud jsi se mnou (27. března). Služba Hulu také s týdenním předstihem uvedla chválenou festivalovou komedii Big Time Adolescence, nicméně Hulu u nás zatím stále není dostupné a žádná lokální služba film prozatím nepřevzala. A naopak snímek The Photograph na digitální platformy v předstihu nedorazí, počká si až na svůj řádný termín 28. dubna. Psychologický thriller Vivárium měl mít 28. března omezenou premiéru v kinech a zároveň okamžitě také na digitálních platformách. Z kino premiéry sešlo, ale ta online je stále v plánu na stejný termín.

O dalším vývoji na poli předčasných online premiér vás budeme i nadále informovat, zvlášť pokud se prolomí ledy také v Česku. Prozatím si u nás můžete dopřát alespoň třeba bláznivou komedii Cesta kolem světa, která bude online dostupná už jen do neděle! - Ke sledování zde.

Zdroje: Disney, Wildcard, Coming Soon I, II, Variety, Slashfilm, Deadline

Galerie: 5

Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje | Fandíme filmu Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje | Fandíme filmu Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje | Fandíme filmu Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje | Fandíme filmu Cesta zpátky: Novinka s Affleckem a další filmy předčasně míří do on-line prodeje | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest