Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa

Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kolem role Jacka Sparrowa kroužila celá řad hollywoodských hvězd, včetně Roberta De Nira či Hugh Jackmana.

V roce 2003 nám zručný režisér Gore Verbinski naservíroval povedenou dobrodružnou fantasy komedii Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, která představuje rozjezd celé pirátské frančízy a vychází z oblíbené atrakce známé z Disneylandu. Ve filmu se staral o zábavu především charismatický kapitán Jack Sparrow, jehož idylický život se změnil ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocnil jeho lodi známé jako Černá perla a zaútočil na město Port Royal, odkud unesl guvernérovu okouzlující dceru Elizabeth Swann. Její kamarád z dětství Will Turner to však nenechal jen tak a ruku v ruce s Jackem se vydal na odvážnou výpravu za záchranou půvabné dámy a s vidinou opětovného získání bájné Černé perly.

Jacka Sparrowa si tehdy (a v následných pokračováních) střihnul Johnny Depp, jemuž role dokonale sedla. Obrovský úspěch snímku, celosvětové tržby se vyšplhaly nad 650 milionů dolarů, posléze potvrdil jeho status jedné z největších hollywoodských hvězd tehdejší doby. Všechno mohlo být ovšem úplně jinak, neboť adeptů na roli šarmantního piráta bylo hned několik. Scenárista a spolutvůrce celé série, Stuart Beattie, původně uvažoval o tom, že by se v hlavní roli objevil Hugh Jackman, ale Disney nepovažoval oblíbeného Australana za dostatečně velkou hvězdu. Následně byl v hledáčku producentů a studia Matthew McConaughey, leč do role prý vůbec nepasoval. Posléze byl part nabídnut Jimu Carreymu, jenž by dost možná zájem měl, avšak kvůli vytíženosti - natáčel zrovna Božského Bruce - musel odmítnout.

Po určitou dobu byl ve hře i Michael Keaton a vzhledem k tomu, že chvíli studio Disney zvažovalo i direct-to-video film, tak se na seznamu ocitli kupříkladu i Cary Elwes, Rik Mayall nebo Christopher Walken. Možná nejbizarnějším adaptem byl Robert De Niro, jenž účast odmítl, protože měl za to, že snímky s pirátskou tematikou neletí. To evidentně nebyl případ Pirátů z Karibiku, pročež De Niro přijal roli pirátského kapitána Shakespeara ve fantasy pohádce Hvězdný prach (Stardust) z roku 2007. Bohužel, nezvolil dobře, jelikož skvěle hodnocené romantické dobrodružství v kinech po hříchu propadlo. Nakonec tedy uzmul roli Depp a myslím, že to dopadlo nejlépe, jak mohlo. I když je těch dílů na můj vkus už trošku moc. Jak se pozdější díly zamlouvají vám? Jste stále spokojení a doufáte, že chystané pokračování nakonec skutečně vznikne?

Zdroj: ScreenRant

Foto: Walt Disney Pictures

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

28.06.2003 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Kdo taky mohl hrát Jacka Sparrowa namísto Deppa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest