Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek

Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sam Mendes se trápil se Skyfall a Spectre, Daniel Craig promlouvá o potížích při přípravě Není čas zemřít.

Ukočírovat natáčení akčního velkofilmu, kde se může každý den něco pokazit nebo se může kdykoliv někdo na place zranit, může být o nervy. Peter Jackson během natáčení Hobita bojoval s přepracováním dvou naplánovaných filmů do trilogie, pracovním vyhořením a prasklými žaludečními vředy. Christopher McQuarrie musel během natáčení zatím poslední Mission Impossible řešit zlomený kotník Toma Cruise a u předchozího dílu se škrtlo celé finále a na poslední chvíli se vymýšlelo nové. A James Wan si musel při natáčení Rychle a zběsile 7 poradit s úmrtím ústředního herce Paula Walkera.

Pětadvacátá bondovka nazvaná Není čas zemřít (No Time to Die) už po sérii potíží také může být označena jako "prokletý projekt". Několikrát se posouvalo datum premiéry, nejnověji kvůli řádění nového typu koronaviru. Předtím se film posouval kvůli kompletnímu přepracování tvůrčí vize.

Dlouhou dobu měl film točit Danny Boyle (Milionář z chatrče, 127 hodin), ale po tvůrčíh neshodách byl odvolán a úkol převzal Cary Fukunaga. Ten se musel vypořádat kromě časového presu a zranění Daniela Craiga také se scénářem, který bylo potřeba za pochodu dokončit. Na filmu postupně pracovali John Hodge, Phoebe Waller-Bridge, Robert Wade a Scott Z. Burns. A přispěli také Fukunaga a samotný Daniel Craig. Ten se po tomto filmu s rolí Bonda loučí a přiznal, že si chtěl pohlídat, aby film byl skutečně dobrý a jeho rozlučka poctivá:

„Na schůzích jsem byl někdy docela útočný, někdy i docela nepříjemný až hrubý. Vždycky jsem říkal ‚jsme tady, tak pojďme na to‘ a pak jsem se za to všechno omlouval,“ přiznal herec. Craig se tak očividně snažil do scénáře za každou cenu dostat své nápady. Promluvil i k situaci s mnoha scenáristy: „Všichni v tom něco máme, je v tom něco z Phoebe, něco z Caryho, něco tam mají ostatní scenáristi, ale je to…hodně jsme bojovali, bojovali a bojovali.“

Jestli všichni tvůrci našli kompromis a vytvořili dobrý, celistvý příběh, který uzavře příběh Craigova Bonda, se dozvíme až 25. listopadu, kdy má Není čas zamřít novou premiéru.

Jak tedy sami vidíte, točit Bonda není žádná legrace. Což osobně potvrdil i Sam Mendes, který má na svědomí Skyfall, jednu z nejlepších bondovek, a Spectre, naopak jednu z těch nejhůře hodnocených:

„U Bonda se toho hodně řeší za pochodu a se prostě modlíte, [aby to dobře dopadlo]. Není to zrovna nejzdravější způsob práce...“

Zdroj: The Playlist

Galerie: 7

Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu Bondovky: Natáčení je podle tvůrců chaotické, problematické a plné hádek | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu