Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega

Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Není Joker jako Joker. Phoenix předvedl loni skvělý výkon, ale na Ledgerovo ztvárnění se bude ještě dlouho vzpomínat.

Tragická smrt herce Heatha Ledgera před lety bolestivě zasáhla nejen filmový svět. I když je tomu již více než dvanáct let, co nás usměvavý sympaťák opustil, vzpomínka něj a na tehdejší tragické události je v myslích jeho kolegů a známých pořád živá. Ledger zemřel nedlouho po skončení natáčení komiksového blockbusteru režiséra Christophera Nolana Temný rytíř, v němž si střihnul postavu Jokera. Za tento výkon získal posmrtně Oscara. Nedávno na Ledgera zavzpomínal v rozhovoru pro WTOP Lee Smith, zručný a oceňovaný střihač, mající doma na poličce zlatého plešouna za válečný opus Dunkerk (nejlepší střih), další kolaboraci s Nolanem.

Vybavuje si, jak jej zpráva zasáhla. "Bylo to neuvěřitelně smutné. Stalo se to zhruba 10 či 12 týdnů po konci produkčních prací. Přirozeně je vždy nešťastné, když někdo zemře, ale on byl vynikající herec a dal do role všechno. Prostě obrovská ztráta, že tu s námi již nemůže být." Nutno si uvědomit, že natáčení sice bylo ukončeno, ovšem post-produkční práce byly v plném proudu, když Ledger odešel na onen svět. Tudíž zrovna Smith jako střihač filmu byl do značné míry zodpovědný za to, jakým způsobem se Ledger s diváky rozloučí (Temný rytíř byl Ledgerův předposlední film). Záleželo mu na tom i proto, neboť měl na interakci s Ledgerem příjemné vzpomínky.

"Heatha jsem viděl během natáčení několikrát a pokaždé to bylo nesmírně zábavné. Od prvního dne mě udivovalo, jak se dokázal vypracovat z herce nízkorozpočtových australských filmů až k momentu, kdy stojí zády před kamerou, v ruce drží onu masku (pozn.: scéna z úvodu Temného rytíře) a vzbuzuje nehynoucí respekt. Jednou jsem seděl v malém přívěsu s Christopherem Nolanem, kameramanem [Wallym Pfisterem] a dalšími, přičemž jsme si říkali: 'Můj bože, ten kluk je neskutečnej'. Už jen jak chodí, ten způsob chůze. Dal do té role absolutně všechno."

Zpráva o smrti Heatha Ledgera přišla před lety jako blesk z čistého nebe, avšak jeho brilantní herecké představení v Temném rytíři tu s námi bude napořád. V čase karantény těžko hledat lepší zaplácnutí volného času, než jakým je domácí projekce tohoto Nolanova majstrštyku z roku 2008.

Zdroj: WTOP

Temný rytíř

18.07.2008 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 8

Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu Heath Ledger dal roli Jokera všechno, vzpomíná kolega | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu