Noví mutanti, Mulan a Paroží mění datum premiéry

Noví mutanti, Mulan a Paroží mění datum premiéry | Fandíme filmu
Jak je možné, že odložení stále neohlásila Black Widow?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Už jsme tu měli několik zásadních odsunů. Rychle a zběsile 9 odkládá premiéru rovnou o rok, o půl roku později bychom měli vidět 25. bondovku Není čas zemřít, opozdí se také Tiché místo 2 nebo 3Bobule. Tím to ale stále nekončí. Kvůli pandemii koronaviru se odkládá mezinárodní premiéra také u Mulan (ta již dříve rušila premiéru na asijských trzích), u hororu Paroží, za kterým stojí Guillermo del Toro, a u komiksovky Noví mutanti. Ta se odkládá dokonce už po počtvrté. Prapůvodně jsme snímek měli vidět v roce 2018, avšak po různých odkladech, přechodu pod nové studio, až po aktuální zásah shůry snímek začíná působit dojmem, jako by snad nikdy neměl spatřit světlo světa.

Studio Disney by všechny tři snímky chtělo v nových termínech uvést ještě v roce 2020, kdy to bude však prozatím nevíme.

Nabízí se otázka, co bude následovat. Disney odložil projekty, co měl naplánované do konce dubna. V úvodu článku jsme zmiňovali několik dalších odložených velkých premiér. V Česku a na Slovensku je situace jasná. Tady se nebude promítat alespoň pár týdnů nic. Jak to ale bude se světovými premiérami? Zatím to vypadá, že projekty, které jsou opravdu blízko nebo jsou menšího charakteru, zatím v kalendáři setrvávají. Drahé filmy, které potřebují velkou návštěvnost k tomu, aby nebyly ztrátové, už to zabalily. Jako „větší“ (se středně velkým komerčním potenciálem) lze v nadcházejících týdnech označit už snad jen snímky Bloodshot, Trollové: Světové turné, Můj kámoš špion a Antebellum. Proč zatím na programu zůstávají?

Můžeme spekulovat o několika důvodech: Premiéra už je u některých tak blízko, že by se rozjetý vlak špatně zastavoval. U projektů téhle velikosti se nikomu nechce prodlužovat (prodražovat) propagační kampaň - V tomhle případě se to (na rozdíl třeba od Bonda) nevrátí. Je také možné, že studia cítí za první zatáčkou totální uzavírku. Možná tak chtějí dostat ještě poslední drobnou finanční injekci před obdobím sucha, dokud je odkud. A až zase filmový trh pojede naplno, bude na něm kvůli jednotlivým odkladům obrovský přetlak, pro filmy jako jsou Trollové už pak pořádně nezbude místo.

Foto: Disney

Další kapitola »

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest