Ruší se další filmové premiéry v Česku i ve světě

Ruší se další filmové premiéry v Česku i ve světě | Fandíme filmu
Pathé Films
Koronavirus se šíří, (nejen) filmoví fanoušci trpí.

AKTUALIZOVÁNO: Během dne bylo zrušeno/odsunuto několik dalších velkých bijáků

Původní zpráva: Jak se dalo čekat, studia a distribuční společnosti ruší a odsouvají další a další premiéry, což je vzhledem k situaci ve světě naprosto logický krok. Pojďme se postupně podívat, jaké jsou v tomto ohledu novinky.

Aerofilms čerstvě oznámily, že posouvají českou distribuční premiéru dramatu Proxima s Evou Green v hlavní roli. Jen pro připomenutí, o čem snímek vypráví: Astronautka Sarah se připravuje na roční pobyt na oběžné dráze. Jako jediná žena ve vesmírné misi „Proxima" podstupuje psychicky a fyzicky náročný trénink, zatímco pečuje o svou milovanou sedmiletou dcerku Stellu. Perfekcionistka Sarah se snaží v práci podávat stoprocentní a soustředěný výkon, s blížícím se odloučením je to však čím dál složitější. Strhující příběh matky a dcery má navzdory netradičnímu prostředí univerzální téma: hledání rovnováhy mezi osobními sny a rodičovskou láskou.

Vyjádření distributora: "Vážení přátelé filmu, dovoluji si vám oznámit, že vzhledem k současné nejisté situaci v kinech se distribuční label KVIFF Distribution rozhodl (zatím na neurčito) odložit premiéru filmu Proxima, která byla plánovaná na 19. března. Všechny dosud naplánované projekce proběhnou podle individuálních možností jednotlivých kin v režimu předpremiéry. Aktuální nasazení můžete sledovat na tomto odkazu. Nový termín distribuční premiéry vám včas oznámíme."

Nové informace máme i o pohádce Princezna zakletá v čase, která se z rozhodnutí distributora Bohemia Motion Pictures podívá do tuzemských kin 12. listopadu 2020. "V předvánočním čase to české fantasy pohádce bude také slušet a věříme, že po úspěšných předpremiérách se řady spokojených diváků násobně rozrostou! Děkujeme za pochopení a zachování přízně pro tento výjimečný magický snímek!"

Nové datum české premiéry (Falcon) má i válečný film s Tomem Hanksem Greyhound: Bitva o Atlantik. Uvedení do kin se posouvá zhruba o měsíc na 11. června 2020. Ve snímku Greyhound se představí Hanks coby námořní velitel Ernest Krause a přes zrádný ledový Severní Atlantik povede do války spojeneckou flotilu třiceti sedmi lodí. Už tak náročnou plavbu komplikují rozbouřené vody, kterým musí lodě čelit, ale to skutečné nebezpečí představují německé ponorky číhající pod hladinou.

Imunní vůči koronaviru nejsou evidentně ani králíci, jelikož studio Sony odložilo americkou premiéru dvojky Králíčka Petra (Králíček Petr bere do zaječích) a neposedný rošťák tedy potěší zejména dětské diváky až 7. srpna 2020. Ve filmu Králíček Petr bere do zaječích se vrací roztomilý a všemi oblíbený králičí lump Petr. Bea, Thomas a králíci jsou teď něco jako rodina. Ale ať se Petr snaží sebevíc, stále má reputaci nenapravitelného rošťáka. A tak králíček Petr vezme do zaječích do světa, kde mu jeho lumpárny nikdo nevyčítá. Když se však jeho rodina rozhodne dát všechno v sázku, aby ho ve světě našla, musí se Petr rozhodnout, jaký králíček chce vlastně být.

A jen pro doplnění, Magnolia Pictures se rozhodly odsunout dokumentární snímek Slay the Dragon zhruba o tři týdny, kdy americká premiéra byla nově stanovena 3. dubna 2020. Na blíže neupřesněný termín se odsouvá také česká premiéra dokumentu Můj otec Antonín Kratochvíl.

  • Aktualizovaný přehled dopadů koronaviru na filmový svět najdete zde

Zdroje: Tiskové zprávy, Dealine, Variety, Bohemia Motion Pictures_FB

Foto: Dharamsala

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest