The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze

The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 13 obrázků
Jen několik dní po příjezdu dávají filmaři Česku z bezpečnostních důvodů sbohem.

Lehce nabyl, lehce pozbyl. Je to sotva pár dní, co produkce marvelovky The Falcon and The Winter Soldier dorazila do Prahy. Server Deadline informuje, že štáb balí a vrací se na hlavní základnu v Atlantě. Přerušení natáčení zjevně souvisí se včerejším zpřísněním zdravotních opatření, která zavedla česká vláda. V tuhle chvíli byl štáb povolán zpátky do americké Atlanty, kde má TFATWS svoji hlavní základnu. A nevypadá to, že by štáb plánoval návrat do Prahy v pozdějším termínu - show must go on.

Pro sérii tak pokračuje sled potíží, které ji postihují. Už v minulosti štábu propadla jedna lokace, když bylo kvůli zemětřesením zrušeno natáčení v Portoriku. Následně se měl přepisovat scénář minisérie (potažmo se měly přetáčet některé pasáže), a to právě kvůli probíhající epidemii koronaviru. Dle neoficiálních zvěstí byla totiž součástí minisérie virová hrozba a Marvel (Disney) podle všeho nechtěl plašit diváky a nechal scénář upravit.

Zahraniční štáb u nás zřejmě měl točit do 21. března, balí už teď. Místo několika týdnů natáčení se tak stihl zhruba jeden. Česká republika měla údajně hrát v epizodách 1-3 z šestidílné minisérie, a tak produkce stále musí dokončit úplný začátek seriálu. Pokud se potvrdí předpověď, že už se k nám filmaři nevrátí, bude zřejmě opět nutné upravovat scénář a natáčecí plán. Také to vypadá, že ačkoliv sesterskou sérii Wandavision se dokončit podařilo, příběhově se odehrává zcela jednoznačně až po událostech TFATWS, a tak není možné vysílání obou sérií prohodit. Tím pádem vše nasvědčuje tomu, že premiéru obou dvou minisérií se značnou mírou pravděpodobnosti čeká odklad.

O dosavadním pražském natáčení můžeme s jistotou prozradit, že probíhalo v Dlouhé ulici v domě (či ve dvoře domu) U Zlatého stromu a v Colloredo-Mansfeldském paláci u Karlova mostu. Obě lokace můžete vidět ve videích výše. Dole v galerii si můžete prohlédnout alespoň několik nevinných obrázků z příprav, nicméně většina natáčení probíhala za zavřenými dveřmi, hezky stranou od zvědavých čumilů. V pozdějších termínech měl štáb natáčet také přímo v pražských ulicích, kdy fanoušci mohli doufat, že alespoň z dálky uvidí svoje superhrdinské idoly v akci. K tomu už zřejmě nedojde, stejně jako se nejspíš můžeme rozloučit s tím, že by jeden zámek Ústeckého kraje představoval rodinné sídlo záporáka barona Zema (Daniel Bruhl). Nebo abychom byli přesní - alespoň o tom fanoušci spekulovali, že by zámek mohl představovat právě Zemovo sídlo. Kolik toho nakonec z České republiky vlastně v TFATWS uvidíme, ukáže až čas.

Za dodatečné fotografie děkujeme našim věrným špionům.

Minisérie The Falcon and the Winter Soldier pro Disney+ pojednává o osudech nástupců Captaina Ameriky po událostech Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Sebastian Stan jako Winter Soldier a Anthony Mackie jako Falcon. Dále hrají Daniel Brühl jako Zemo a Emily VanCamp jako Agentka 13. Wyatt Russell se přidal jako U.S. Agent. Scénář píše Derek Kolstad, režíruje Kari Skogland. Minisérii uvidíme v srpnu roku 2020.

Zdroj: Deadline

Foto: Marvel/Disney a FandimeFilmu.cz

Galerie: 14

The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: Marvel kvůli koronaviru ruší natáčení v Praze | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest