Kvůli hrozbě koronaviru čeští distributoři odkládají řadu filmových premiér

Kvůli hrozbě koronaviru čeští distributoři odkládají řadu filmových premiér | Fandíme filmu
Zavírají se kina, ruší se sportovní a kulturní akce, odkládají se premiéry filmů.

AKTUALIZACE: Distribuční společnost Falcon nám potvrdila, že premiéra snímku Bloodshot se neruší. Ta kina, která budou mít otevřeno, jej divákům nabídnout mohou.

Původní článek: V reakci na nařízení Vlády České republiky spojené s mimořádným opatřením v souvislosti s rozšířením onemocnění COVID-19 dochází k řadě odkladů či dokonce rušení kulturních akcí. Zatím na neurčito byl odložen Febiofest a festival dokumentárních filmů Jeden svět byl dnes nakonec přerušen.

"V reakci na mimořádná opatření týkající se zamezení šíření koronaviru s okamžitou platností PŘERUŠUJEME FESTIVAL JEDEN SVĚT 2020. Rušíme veškeré projekce a doprovodné akce, odkládáme dopolední školní projekce a konání festivalu v regionech. Festival nekončí, budeme pokračovat „Až naprší a uschne“, jak zní motto letošního Jednoho světa, řádově za několik měsíců, pokud to situace umožní."

Zrušena byla i slavnostní premiéra filmu 3Bobule a snímek určitě ve čtvrtek v českých kinech neotevře. Platí to například i pro pohádku Princezna zakletá v čase. Idnes uvádí, že odložená bude komiksovka Bloodshot s Vinem Dieselem, avšak kina jej prozatím v nabídce mají a propagace na kanálech distribuční společnosti Falcon i dnes probíhala s datem 11. 3. Jakmile získáme vyjádření společnosti Falcon, doplníme jej pro vás. Nejistota panovala také kolem dokumentu 11 barev ptáčete o vzniku válečného dramatu Nabarvené ptáče, avšak zatím to vypadá, že do malých kin se nakonec podívá.

Vyjádření distributora k uvedení komedie 3Bobule: "...na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí, společnost BIOSCOP dočasně ruší distribuci filmu 3Bobule do kin, včetně pražské a slovenské slavnostní premiéry a veškeré naplánované akce spojené s uvedením filmu 3Bobule. Film 3Bobule měl být uveden do kin od 12. března. Náhradní termín sdělíme v nejbližším možném termínu."

Vyjádření distributora k uvedení pohádky Princezna zakletá v čase: "...oficiální premiéra filmu Princezna zakletá v čase, která byla plánována na 19. 3. 2020 se podobně jako řada dalších kulturních akcí v souvislosti s vládními opatřeními kvůli koronaviru odkládá. Prozatím bohužel nemůžeme určit nové datum uvedení snímku do kin." Připojujeme ještě několik poznámek od tvůrců pohádky: "Je mi líto, že se pohádka odkládá právě nyní, kdy od diváků v předpremiérách sklízí takové nečekané ohlasy," prohlásil Marek Lambora, jenž v pohádce ztvárňuje postavu prince. "Včerejší předpremiéra byla úžasná, můžeme se jen těšit až se pohádka dostane mezi lidi, doufám, že to bude co nejdříve," dodala herečka Veronika Freimanová.

Posun premiéry oznámil i snímek Šarlatán, distributor Cinemart dále očekává odložení snímku Tiché místo: Část II a pravděpodobně i dramedie Emma. V tuto chvíli zatím nebylo hýbáno s premiérami filmů Můj kámoš špión, Ledová sezóna: Ztracený poklad a Afrikou na pionýru. Distributoři budou v případě těchto březnových premiér vyčkávat, jak se bude situace dál vyvíjet. Pozastavena je také offline podoba osvětové kampaně spojené s dokumentem V síti, dál pokračuje on-line osvěta.

Všichni distributoři svorně dodávají, že situace se vyvíjí a o jakýchkoliv změnách budou informovat.

Zdroje: Tiskové zprávy a vyjádření distributorů

Foto: Bioscop

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest