Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně

Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Naplňují se obavy o klesající filmové diverzitě v Hollywoodu?

Bohužel to vypadá, že se pomalu ale jistě začínají naplňovat dlouhodobé obavy mnoha filmových fanoušků ohledně akvizice studia Fox konglomerátem Disney. Konkrétně se bavíme o obavách, které předpokládaly, že se tímto krokem řádově sníží filmová diverzita hollywoodských filmů. Konkrétně The Hollywood Reporter přišel s informací, že se Disney, také kvůli řadě nedávných finančních propadáků (například X-Men: Dark Phoenix nebo aktuální Volání divočiny), rozhodl Foxu (teď už se divize jmenuje 20th Century Studios) seškrtnout počet snímků, které se ročně vydají v kinech. A to téměř o polovinu - ze současných sedmi na pouhé čtyři.

Do tohoto čísla se nepočítají projekty, které míří rovnou na streamovací platformy Disney+ a Hulu. I tak se však jedná o neskutečně smutné číslo. S takto malým počtem filmů se totiž dá čekat jediná věc, a to sice, že se do této čtveřice za účelem co největšího výdělku budou velice pravděpodobně zařazovat snímky, které spadají pod nejvýdělečnější značky, které akvizicí Disney získal. Tudíž se budeme ještě v menším měřítku než doposud v kinech setkávat s rozmanitějšími počiny, místo toho budeme ještě více krmeni hromadou víceméně neoriginálních blockbusterů. Malou náplastí v tomto ohledu zůstává alespoň fakt, že bude i nadále fungovat divize Fox Searchlight, která se zaměřuje na menší (často "oscarové") snímky a nadále si drží značnou autonomii. Kromě toho to vypadá, že by měl Disney pod značkou 20th Century Studios podporovat natáčení dospělé tvorby.

Tyto nedávné kroky vedly až k odchodu Emmy Watts, produkční ředitelky Foxu a jedné z mála vysoce postavených osob, které akvizici ustály. Podle všeho už nemohla zvládnout obrovskou řadu změn, které Disney podnikal. K celé situaci se vyjádřil i bývalý CEO Foxu Bill Mechanic, podle kterého „celá značka nyní už nic neznamená, přičemž se už jedná o pouhý sklad známých postav a sérií". A nelze než říct, že ať už máte na tyto podníklé kroky a akvizici obecně jakýkoliv názor, rozhodně změní tvář Hollywoodu.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 5

Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně | Fandíme filmu Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně | Fandíme filmu Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně | Fandíme filmu Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně | Fandíme filmu Disney ještě víc okleští 20th Century Studio, pod značkou uvede do kin jen 4 filmy ročně | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest