Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený

Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Koho si chtěl Burton vybrat do role Hádánkáře v třetím Batmanovi? Kdo se měl stát Robinem? Co se stalo se sólovkou Catwoman. Jak to, že to všechno dopadlo jinak? 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Batman režiséra Tima Burtona a Batman se vrací jsou považováni za klasiku komiksové kinematografie. Napomohl tomu specifický burtonovský styl, který filmovému Batmanovi sedl jako na míru ušitý oblek. K tomu hrál geniální soundtrack Dannyho Elfmana, netopýřího muže skvěle podal Michael Keaton, nezapomenutelného Jokera ztvárnil Jack Nicholson, Danny DeVito na sebe vzal roli Tučňáka a Michelle Pfeiffer vklouzla do kůže Kočičí ženy.

Ale pak v roce 1995 s jiným tvůrčím dorazil do kin Batman navždy, který byl atmosférou a barevnějším vizuálem Burtonovým filmům vzdálený. Proč tomu tak bylo? Batman se vrací byl temnější než jeho předchůdce a to zlomilo chystanému třetímu filmu v Burtonově režii vaz. Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s měl nachystané hračky z filmu, ale po premiéře se spousta rodičů začala hlasitě ozývat, že film není vhodný pro děti. Vadil jim právě temnější tón a někteří dokonce hrozili McDonald’s bojkotem. Nespokojených hlasů se zalekl Warner, který Burtona požádal, aby projekt opustil, přestože už měl o dalším netopýřím dobrodružství první rozpracované představy.

Zatímco Batman se vrací je spíš samostatný film než úplné pokračování Batmana (tak to chtěl Burton), třetí snímek, jenž se měl údajně jmenovat Batman Continues (Batman pokračuje), už měl přímo navázat na Batmana se vrací. Kromě Keatona se měli vrátit Pfeiffer a Billy Dee Williams, který v prvním filmu ztvárnil okresního prokurátora Harveyho Denta. Ve druhém dílu se postava neobjevila (místo ní byl přidaný padouch Max Shreck zahraný Christopherem Walkenem), nicméně první návrh scénáře Batman Returns s Williamsem počítal. Film měl umést cestičku k momentu, kdy se z Denta měl stát padouch Dvě tváře. Jeho proměnu měla vyvolat Kočičí žena na konci filmu a v dalším se měl Dent stát Batmanovým protivníkem. I když z tohoto plánu nakonec sešlo, Burton se přesto chtěl nějakým způsobem k postavě Harveyho Denta ve třetím filmu vrátit.

Foto: Warner Bros.

Další kapitola »

Galerie: 6

Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest