Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra

Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Po úspěchu Neviditelného znovu ožívají plány na sérii klasických monster filmů. Nemusely by chybět ani ty nejikoničtější příšery.

Po kolosálním neúspěchu propojeného Dark Universe, ve kterém Universal plánoval spojit dohromady světy klasických filmových monster, se studio rozhodlo použít jinou taktiku. Taktiku, která nahrazuje obří vesmír několika menšími a samostatně stojícími filmy, při jejichž tvorbě vkládá velkou důvěru samotným tvůrcům. První vlaštovkou byl v tomto ohledu právě promítaný Neviditelný, který podle reakcí diváků i kritiků dokazuje, že šlo rozhodně o krok správným směrem. Přirozeně se tedy začíná mluvit o budoucnosti monster filmů, přičemž by v ní znovu mohl mít velké slovo režisér Neviditelného Leigh Whannell.

Ten nedávno prozradil, že kdyby dostal možnost, další postava, kterou by si vzal na starost, by byl rozhodně Drákula. Pojal by ho však zcela jinak, než jsme mohli dosud vidět. Co totiž podle něj dělá slavného upíra strašidelným, je jeho nedostatek soucitu. A v tomto ohledu ho napadá jasná paralela s reálnými psychopaty. Proč tedy neudělat reálného psychopata i z Drákuly? Pořád by sice pil krev, ale kromě toho by všechny klasické elementy chyběly. „Žádné kápě, žádné blesky, žádná mlha, žádní vlci. Prostě krev pijící psychopat.”

Sám režisér dodává, že v tomto případě pouze háže do ringu rychlé nápady. Jednalo by se však jednalo minimálně o zajímavý nápad, který tady vskutku dosud nebyl. Celkově je myšlenka Drákuly z pera Whannela celkem vzrušující. Možná se ještě někteří z vás vzpomenou, že se o jeho moderní adaptaci pokoušelo už v roce 2014 s filmem Drákula: Neznámá legenda. Ten se však setkal spíše se smíšeným přijetím. Tato legendární postava by si tedy nové a pořádné zpracování rozhodně zasloužila.

O své představě budoucnosti monster filmů od Universalu se vyjádřil i Jason Blum, šéf studia Blumhouse, které pro Universal obstarává značnou část hororové produkce. Ten by si přál vytvořit novou verzi klasického příběhu doktora Frankensteinova monstra. Teď akorát čeká na skvělý nápad.

Na závěr se můžete podívat na naši videorecenzi Neviditelného.

Úvodní fotka pochází ze seriálu Dracula.

Zdroj: Bloody Disgusting, ComicBook

Drákula: Neznámá legenda

03.10.2014 | USA
Akční, Drama, Fantasy, Horor, Válečný
Info o filmu

Galerie: 11

Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu Frankenstein a Drákula: Tvůrci Neviditelného muže mají zálusk na další monstra | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest